Een digitale checklijst voor je skincare routine!

21/07/2022
1265
skincare routine

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Net als de rest van je lichaam verdiend je huid de aandacht en liefde om goed verzorgd en onderhouden te worden. Hoe je dat doet is écht afhankelijk van je huidtype en eventuele probleempjes die je ervaart met je huid zoals acné of mee-eters. Misschien heb je wel last van droge en geïrriteerde huid.

In deze blog hebben we een digitale checklijst voor je skincare routine gemaakt! Zo kun jij er weer vanuit gaan dat je huid stralend en sprankelend blijft!

Checklist 1: de 7 stappen van een perfecte skincare routine

In onze eerste checklist gaan we het hebben over de 7 stappen in de skincare routine.

Stap 1: Reiniger

Reinigen is misschien wel de allerbelangrijkste en meest voorname ding dat je voor je huid kan doen. Dan hebben we het niet over gewone reiniging, maar écht over deep reinigen. Gedurende de dag hopen onzuiverheden en onhygiënische stoffen zich op aan de oppervlakte van je huid. Met enige regelmaat dien je die viezigheid schoon te maken!

Beauty tip: Reinig minimaal twee keer per dag, ’s morgens en ’s avonds!

Stap 2: Diep reinigen met toner

Nadat het huidoppervlak gereinigd is, gaan we voor een diepere reiniging! Ik dacht altijd dat mijn huidoppervlak schoonmaken alles was wat ik kon doen voor mijn huid, maar toen ontdekte ik wat deep cleansing was. Een diepere reiniging van mijn huid zorgt voor schone poriën. Om de toner te gebruiken, doe ik altijd een beetje op een wattenschijfje. Let op! Deppen, niet wrijven, want dan gaat je huid dus irriteren. (Found out the hard way).

Stap 3: Serums

Omg ja! Mijn favoriete product in deze checklist zijn toch wel Serums! Serums zijn sterk geconcentreerde extracten die je huid echt letterlijk laten stralen! Een goed serum zorgt voor opheldering en hydratatie van de huid, waardoor je huid er gezonder en stralender uit ziet. Er zijn verschillende soorten serums die je kunt toepassen voor verschillende doeleinden. Er zijn anti-aging serums om je huid er jonger uit te laten zien en er zijn serums die littekens en donkere vlekjes aanpakken. Eigenlijk zorgen serums ervoor dat je huid meer effen en mooier wordt.

Stap 4: De ogen

Ogen skincare routine

Rond de ogen is de huid het kwetsbaarst en het dunst! Pas hier dus goed mee op, want een kwetsbare huid kan niet alles hebben op dit lijstje, bovendien wil je voorkomen dat je sommige producten in je ogen krijgt! Gebruik een specifieke oogcrème voor donkere kringen, fijne lijntjes en wallen. Je zult er stralender en wakkerder uitzien!

Lees ook:  Collistar Magic Drops review

Stap 5: Moisturizer

Moisturizer

Je bent er bijna! Je skincare routine is bijna compleet. Moisturizers zorgen ervoor dat je huid gehydrateerd en elastisch blijft. Je huid gehydrateerd houden is toch wel het belangrijkste wat je kan doen als je veel last hebt van een droge huid.

Beauty tip: Als je veel last hebt van geïrriteerde en droge huid, koop dan een parabeen vettere moisturizer, zonder parfum!

Stap 6: Gezichtsmaskertje!

Een masker zorgt voor een diepere reiniging van de huid en de poriën. Een masker trekt écht in je huid! Het is niet aan te bevelen dit vaker te doen dan 2x per week omdat het de natuurlijke barrière van de huid beschadigd. Geef je huid na een maskertje altijd even te tijd om te herstellen.

Laat een masker nooit langer dan 15 minutes zitten en zorg ervoor dat je huid droog is, voordat je het masker aanbrengt.

Dit was de eerste digitale checklist voor je skincare routine! Bedankt voor het lezen!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings