De perfecte skincare routine: zo doe je dat!

19/09/2023
658
perfecte skincare

We zouden allemaal wel zo’n mooi babyhuidje willen hebben als de modellen in de etalage van de Douglas. Helaas is de realiteit anders. Iedereen heeft nou eenmaal te maken met oneffenheidjes, verstopte poriën en rimpels. Maar met een uitgebreide en regelmatige perfecte skincare-routine kun jij je huid toch zo lang mogelijk mooi, glad en soepel houden.

Iedere huid is anders
Houd er rekening mee dat elke huid iets anders nodig heeft. Wat voor jou de beste dagcrème is, hangt heel erg samen met jouw huidtype. Dit zijn de drie stappen die in elke skincare-routine moeten zitten.

Reinig je gezicht

Het reinigen van je gezicht is misschien wel de allerbelangrijkste stap. Viezigheid op je gezicht kan immers in je poriën gaan zitten en kan daardoor oneffenheden veroorzaken.

Reinig je gezicht twee keer per dag met een milde reiniger speciaal voor het gezicht; In de ochtend na het opstaan en in de avond voor het slapengaan. In de avond is het van belang dat eerst de make-up verwijderd wordt en het gezicht daarna nog eens extra te reinigen om naast make-up resten ook overtollig talg te kunnen verwijderen.

Exfoliëer de huid

Om je huid lekker glad te houden is het ook van belang om regelmatig je gezicht te scrubben met een milde gezichtsscrub. Doe dit wel maximaal twee keer per week. De huid van je gezicht is te delicaat om elke dag gescrubd te worden. Je kunt het best een scrub kiezen op basis van suiker of zout. Dit zijn immers natuurlijke scrubs waar bijna elke huid wel goed op reageert. Daarnaast bevatten veel andere scrubs plastic en dat willen we natuurlijk niet door onze gootsteen spoelen.

crèmes voor de perfecte skincare routine

Huidsverzorging

De laatste stap van de perfecte skincare routine is verzorging. Smeer een goed schoon gezicht tweemaal daags in met een crème die past bij jouw huidtype. Als je van nature een vrij vette huid hebt is twee keer per dag een dagcrème voldoende.

Voor mensen met een droge pf gemengde (dat wil zeggen: vette en droge zones) is het aan te raden om in de ochtend een dagcrème te gebruiken en in de avond een nachtcrème. Nachtcrèmes zijn wat vetter dan dagcrèmes en aangezien je in de nacht je huid meer tijd kan geven om de crème te laten intrekken kan dit voor mensen met een wat drogere huid een uitkomst zijn.

Let op: ben jij zo iemand die uitslag krijgt van bijna alle huidproducten? Parfum is vaak de boosdoener. Gelukkig zijn er tegenwoordig ontzettend veel parfumvrije huidproducten op de markt. Wedden dat dat verschil maakt! Bekijk eens de blog over Bubble Skincare producten! Deze zijn zeer natuurlijk.

Lees ook:  Hoe vind je damesschoenen met een grote schoenmaat?

Wat leuk dat je onze blog helemaal hebt gelezen! Wij hebben nog een interessante aanvulling op deze blog. Namelijk het verduurzamen van je schoonheidsroutine! Lees hier de blog hoe je jouw schoonheidsroutine groen maakt.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings