De taal van het haar

25/07/2020
750

De rol van het haar is bij deze eerste indruk doorslaggevend. Gezond, goed verzorgd haar staat voor dynamisch, doelgericht en actief. Kortom, het wordt geassocieerd met positieve eigenschappen. Bovendien speelt het haar een belangrijke rol bij het vormen van een oordeel over iemand. Bijna iedereen gelooft dat je bepaalde persoonlijkheidskenmerken kunt afleiden uit iemands haar, zoals lichaamsbewustzijn, modegevoeligheid en de manier waarop je jezelf neerzet, maar ook gezondheid, zelfvertrouwen, motivatie en prestatiedrang.

Zelfvertrouwen

De invloed van het haar kan grote invloed hebben op het humeur en energieniveau. Als iemand vindt dat zijn haar er goed uitziet, geeft dat een dynamische impuls. De meeste mensen hebben meer zelfvertrouwen en voelen zich krachtiger en optimistischer als hun haar er mooi gezond uitziet. Mensen met gezond en goed verzorgd haar denken dat ze een positiever effect op anderen hebben en zijn ervan overtuigd dat ze meer plezier in het leven hebben. Bovendien blijkt dat mensen met goed verzorgd haar meer aandacht krijgen van de andere sekse. 

Energie

Tussen de menselijke geest en het haar bestaat een duidelijk verband. Aan de ene kant draagt goed verzorgd haar bij aan ons welzijn en verhoogt het de levendigheid. Aan de andere kant heeft ons geestelijk leven invloed op de kwaliteit van het haar. Als je het idee hebt dat je haar er niet goed uitziet, kun je je onzeker en slapjes voelen, waardoor de behoefte om wat aan je haar te doen afneemt. Wanneer je daarentegen positief in het leven staat, heb je voldoende energie om ook goed voor je haar te zorgen. 

Overigens, wanneer je haar niet goed verzorgd wordt, is het ook een stuk lastiger om je haar te stylen. De basisregel voor een geslaagd kapsel is dan ook: eerst verzorgen, dan stylen! 

 

Lees ook:  Het belang van goede beautyproducten

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings