De slechtste voeding voor je huid

05/11/2022
922
persoonlijk voedingsschema

Je gebruikt de juiste make-up en wast je gezicht zoals dat overal wordt aangeraden, maar toch is je huis niet optimaal. Dit hoeft niet meteen te duiden op een probleem van de huid. Maar hoe kan dit dan? Een slechte huid kan ook veroorzaakt worden door bepaalde voedingsstoffen die je inneemt. Maar wat zijn nu De slechtste voeding voor je huid?

We hebben het altijd over de voedingstoffen die goed zijn voor de huid. Maar om je hier wat hulp bij te bieden ga ik nu ook een aantal voedingsstoffen bespreken die slecht zijn voor jouw huid.

Zuivel

In Nederland wordt er ontzettend veel zuivel gegeten in de vorm van kwark, melk, kaas en ga zo maar door. Zuivel wordt gezien als ontzettend gezond. Maar dit blijkt niet altijd waar te zijn. In zuivel zit namelijk een stofje die vergeleken kan worden met insuline. Dit verstoort de bloedsuikerspiegel en kan leiden tot een verhoogde aanmaak van talg. Talg is een vettig iets wat zich ophoopt in de poriën. Als jij een gevoelige huid hebt, raad ik je af om veel zuivel binnen te krijgen. Een glas melk kan al voor huidproblemen zorgen als je een gevoelige huid hebt. Tenslotte kan ook lactose bijdragen aan het verergeren of ontstaan van eczeem en rosacea.

Alcohol, de slechtste voeding?

Over het algemeen draagt alcohol bij aan het verouderen en het droog worden van de huid. Probeer daarom altijd zoveel mogelijk alcohol te vermijden als je een gezonde huid wilt hebben. Zo hier en dan kan een glas alcohol echt geen kwaad. En probeer ook altijd minimaal twee liter water per dag te drinken voor een goed gehydrateerde huid. Wil je nu echt iedere avond een glas wijn bij het avondeten? Kies dan misschien een keer voor een alcoholvrije wijn.

Teveel koolhydraten

Het binnenkrijgen van teveel koolhydraten kan resulteren in veranderringen van het figuur. Je kan bijvoorbeeld afvallen of bijkomen. Maar als jij meer koolhydraten binnenkrijgt, kan dit ook slecht zijn voor de huid. Je kan er een vettige huid van krijgen of zelfs ontstekingen. Wat grappig om te zien is, is dat op Papoea-Nieuw-Guinea niemand last heeft van bijvoorbeeld acne en puistjes. En waar komt dit door? Voornamelijk door een lage inname van koolhydraten. Er Vinden geen schommelingen plaats in hun bloedsuikerspiegel waardoor er geen toename is van talg en andere ontstekingen.

Dit waren ze dan, drie soorten voeding die ontzettend slecht zijn voor je huid. Zorg dat je hier niet te veel van binnenkrijgt. Maak eens voor jezelf een persoonlijk voedingsschema en zorg voor een gezonde en stralende huid!

Lees ook:  Hoe maak je lezen weer écht leuk?

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings