Zo vind je parfum die bij jou past

27/10/2023
513
Parfum flesjes

In Nederland kopen jaarlijks miljoenen mensen parfum. Bij de meeste mensen thuis vind je veel verschillende parfums. Dat is zeker niet voor niets. Elke parfum kun je gebruiken voor een bepaalde gelegenheid. In dit artikel vertellen we je precies hoe je parfum kunt vinden die bij je past.

Zorg voor een geur die bij je persoonlijkheid past

Een parfum kopen die bij je past is belangrijker dan de meeste mensen denken. De geur kan namelijk zorgen voor ontspanning, er zijn geuren die je zelfs kunnen motiveren. Wellicht dat dit de reden is dat de meeste mensen meerdere parfums hebben? Even terug waar we gebleven waren: geur zegt veel over je persoonlijkheid. 

Parfum

Deze geuren passen bij verschillende personen:

Energieke personen: de meeste energieke personen houden van een geur die erg motiverend is. Je kunt hierbij denken aan kruidige geuren.

Extraverte personen: Extraverte personen kiezen voor een frisse of fruitige geur. Dit stimuleert hun energie. 

Introverte personen: Introverte personen kunnen het beste kiezen voor een bloemige geur, dit straalt ontspanning en rustgevendheid uit.

Test meerdere geuren

Inmiddels weet je welke soort geur het beste bij je past. We komen nu aan bij het leukste stuk: het testen van de geuren.

Het is belangrijk om meerdere geuren te testen, zodat je weet hoe de geur op je huid reageert. Dat is vooral afhankelijk van je huidtype en de pH-waarde van je huid. Omdat dit bij iedereen anders is, is het slim om de parfum op de huid te testen. 

Wanneer je in de ruimte sprayt, weet je niet hoe het gaat ruiken. Daarnaast is het belangrijk om meerdere geuren te testen omdat elke parfum in een andere omgeving anders ruikt.

Het is aan te raden om meerdere concentraties, geurfamilies en merken te testen voor het beste resultaat. De kans is groot dat je op deze manier jouw favoriete parfum vindt.

Kies een parfum dat lang blijft zitten

Parfum is al duur genoeg. Wanneer je het koopt, wil je dat het natuurlijk ook zo lang mogelijk blijft zitten en je er lang plezier van hebt.

Bekijk daarom eens de reviews van de parfum die je wilt kopen. Want wist jij dat een hoge concentratie geurstoffen blijft langer zitten. Je moet ervoor zorgen dat de geur niet in contact komt met water. Daarnaast is het belangrijk om de parfum op de juiste plekken aan te brengen. Dit zijn warme en vochtige plekken op het lichaam.

Lees ook:  Aromatherapie

Enkele kwalitatieve merken die parfums verkopen met een hoge concentratie grondstoffen:

  • Lancôme 
  • Gucci
  • Dior
  • Channel
  • Tom Ford

Lancôme parfum is onze favoriet. De prijs/kwaliteitverhouding is uitstekend en de parfum blijft meer dan 24 uur zitten. 

Kijk naar de prijs/kwaliteitverhouding

Wat ook belangrijk is, is de prijs/kwaliteitverhouding mee te nemen in je keuze. Wanneer je een parfum wilt kopen van een bekend merk, betaal je hier de hoofdprijs voor. Vaak zijn dit ook kwalitatieve parfums met een hoge concentratie grondstoffen. Er zijn echter ook goedkopere parfums met een hoge concentratie grondstoffen. Het merk ‘La Rive’ is hier een goed voorbeeld van.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings