7 schoonheden: welke zijn het?

25/01/2024
422
7 schoonheden

Van amandelvormige ogen om in weg te dromen tot schattige kuiltjes die verschijnen bij elke glimlach. De 7 schoonheden zijn zeven specifieke kenmerken die alom worden bewonderd. Deze kenmerken hebben door de eeuwen heen de basis gevormd voor tijdloze aantrekkelijkheid. In deze blog ontdek je welke 7 schoonheden er zijn en wellicht kom je erachter dat je er zelf eentje bezit.

Zeven schoonheden op een rijtje

  1. Donker haar en hele lichte ogen (of andersom)
  2. Spleetje tussen je voortanden
  3. Een moedervlekje net boven je lip
  4. Kuiltjes in je wangen
  5. Amandelvormige ogen
  6. Sproetjes
  7. Lange en gekrulde wimpers

1. Donker haar en hele lichte ogen (of andersom)

De eerste van de zeven schoonheden is donker haar en hele lichte ogen en vice versa. De combinatie van donker haar met hele lichte ogen of juist licht haar met donkere ogen, is een opvallend en adembenemend contrast. Dit zeldzame verschijnsel creëert een intrigerend en uniek uiterlijk dat vaak wordt geassocieerd met mysterie en diepte.

2. Spleetje tussen je voortanden

Een spleetje tussen de voortanden is een charmant en onderscheidend kenmerk dat vaak geassocieerd wordt met jeugdigheid en speelsheid. Deze kleine eigenaardigheid in de glimlach kan iemand een bijzonder en herkenbaar uiterlijk geven.

zeven schoonheden

3. Een moedervlekje net boven je lip

Het moedervlekje boven de lip, ook wel bekend als de 'beauty spot' à la Marilyn Monroe, is een tijdloos symbool van elegantie. Dit subtiele puntje kan een zekere charme en mysterie aan het gezicht toevoegen en is al eeuwenlang geliefd in de kunst en cultuur.

4. Kuiltjes in je wangen

Kuiltjes, die ontstaan wanneer iemand lacht, zijn als kleine cadeautjes van de natuur. Ze worden vaak beschouwd als een teken van vriendelijkheid en geluk. Deze schattige inkepingen in de wangen kunnen een glimlach extra speciaal en aanstekelijk maken.

5. Amandelvormige ogen

Amandelvormige ogen, gekenmerkt door een licht ovaalvormige contour, zijn al lang een symbool van schoonheid. Deze oogvorm heeft een zekere elegantie en mysterie en kan veel expressiviteit aan iemands gezicht geven.

6. Sproetjes

Sproetjes, die kleine, natuurlijke vlekjes op de huid, zijn vaak een teken van jeugdigheid en natuurlijke schoonheid. Ze geven het gezicht een uniek en speels karakter. Tegenwoordig is het zelfs populair om sproetjes te creëren met behulp van make-up, zelfbruiner, of ze semi-permanent te laten tatoeëren.

Lees ook:  Virtueel beautyadvies via De Bijenkorf

Ben je van plan om sproeten te laten tatoeëren? Lees dan deze blog: Sproeten tatoeëren; dit moet je weten

7. Lange en gekrulde wimpers

Lange en gekrulde wimpers, de laatste van de zeven schoonheden, zijn een klassiek symbool van schoonheid. Ze geven de ogen meer definitie en diepte. Tegenwoordig zijn er veel producten en technieken om lange en gekrulde wimpers te creëeren en om de wimpergroei te stimuleren.

Nanolash Wimperserum

Bekijk de prijs bij bol.com

Clinique High Impact Mascara 7 ml - Black 01

(206 reviews)

Jolanda

'Een paar jaar geleden voor het eerst deze mascara gekocht en nooit meer veranderd....de mascara loopt niet uit, klontert niet en de wimpers worden netjes uit elkaar gehaald. Ik zal deze mascara blijven kopen!!'

Elke wimper krijgt meer lengte en volume
Ook geschikt voor gevoelige ogen
Hoog gepigmenteerde kleur
Begin bij de basis van je wimpers en werk naar de punten toe.
Breng meerdere lagen aan voor een intenser effect.
Bekijk de prijs bij bol.com

7 schoonheden voor zowel vrouwen als mannen

Veel van deze zeven schoonheden worden traditioneel geassocieerd met vrouwelijke schoonheid. Het is echter goed om te weten dat deze kenmerken universeel zijn en bij zowel mannen als vrouwen als aantrekkelijk worden beschouwd. De aantrekkelijkheid van een spleetje tussen de voortanden of sproetjes is niet beperkt tot één geslacht.

De zeven schoonheden zijn tijdloos

Schoonheidsidealen en stereotyperingen zijn onderhevig aan verandering en evolutie. Wat we als 'mooi' beschouwen, kan sterk variëren van cultuur tot cultuur en van tijdperk tot tijdperk. Echter, de 7 schoonheden zijn opmerkelijke kenmerken die in veel verschillende samenlevingen en door de geschiedenis heen als aantrekkelijk worden beschouwd.

Omarmen van schoonheid

In een wereld waar schoonheidsidealen voortdurend evolueren, is het belangrijk om ons te richten op zelfacceptatie en het waarderen van onze unieke kenmerken. Of je nu één van de zeven schoonheden hebt of niet, ieder van ons heeft iets bijzonders dat ons mooi maakt. Laten we dus vooral onze eigen unieke schoonheid en die van anderen omarmen!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings