Zelf wenkbrauwen verven, hoe doe je dat?

27/02/2024
390
zelf wenkbrauwen verven

Ben jij klaar om je blik een upgrade te geven door zelf je wenkbrauwen te verven? Deze eenvoudige stap kan een wereld van verschil maken, voor je uitstraling en zelfvertrouwen. Je wenkbrauwen verven geeft voor-en nadelen, ontdek ze hier!  In deze blog vertellen we je meer over je wenkbrauwen verven.

Waarom je wenkbrauwen verven?

Wenkbrauwen verven kan een gamechanger zijn in je schoonheidsroutine. Het geeft definitie aan je gezicht, benadrukt je ogen en zorgt voor een verzorgde look. Dit is ideaal voor op dagen dat je besluit weinig tot geen make-up te dragen. Vooral voor diegenen met lichtgekleurde of ongelijkmatige wenkbrauwen kan het verven zorgen voor een vollere en meer symmetrische uitstraling.

Wenkbrauwen zelf verven, wat heb je allemaal nodig?

Zelf je wenkbrauwen verven kan een spannend avontuur zijn, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Om te beginnen heb je een aantal spullen nodig. Zorg ervoor dat je de volgende items klaar hebt liggen:

Wenkbrauwverf

Kies een verf die speciaal is ontworpen voor wenkbrauwen. Deze verf is veilig voor de gevoelige huid rondom je ogen. Wenkbrauwverf heb je in verschillende kleuren en merken. Bekijk goed welke kleur je wil en bij je past. Zelf werk ik altijd met het merk Refectocil.

Refectocil - Starter Kit - Basic Colours

(22 reviews)

Karolina

'Alles wat je nodig hebt voor een prachtige kleuring als beginner of professional met de mogelijkheid om je eigen kleurtint te ontwerpen.'

Super makkelijk voor beginners
In 1x alles in huis!
Bekijk de prijs bij bol.com

Wenkbrauwborsteltje

Een wenkbrauwborsteltje heb je nodig om de wenkbrauwen in de vorm te borstelen en de verf door de haartjes heen te borstelen.

Vaseline of beschermende crème

Breng dit aan rond je wenkbrauwen om je huid te beschermen tegen ongewenste vlekken. Het is niet meer dan normaal dat je een beetje “knoeit” rondom je wenkbrauwen. Met een beschermende crème bescherm je de huid hiertegen en kun je verf makkelijk verwijderen.

Wattenstaafjes en watjes

Handig om eventuele foutjes direct te corrigeren en de verf te verwijderen.

Timer

Het is belangrijk om de verf niet te lang te laten zitten. Een timer helpt je de tijd in de gaten te houden. Zo weet je precies hoe lang de verf zit en wanneer je de verf eraf mag halen.

Stap voor stap: zelf je wenkbrauwen verven

Om zelf je wenkbrauwen te verven en een professioneel ogend resultaat te bereiken, volg je deze gedetailleerde stappen. Elk onderdeel is cruciaal voor het uiteindelijke succes van het verven van je wenkbrauwen.

Kies de juiste kleur

De eerste stap is het kiezen van de juiste kleur. Deze moet overeenkomen met je natuurlijke haarkleur of een tint lichter zijn. Vermijd te donkere kleuren, deze kunnen een onnatuurlijk en hard effect geven tenzij dit de bedoeling is natuurlijk.

Voorbereiding

Begin met een schone basis door je wenkbrauwen en de omliggende huid te reinigen. Verwijder alle make-up en oliën met een milde reiniger. Droog je huid goed af, zodat de verf beter pakt.

Bescherm je huid

Om te voorkomen dat verf vlekken maakt op je huid, breng je een dunne laag vaseline of een beschermende crème aan rond je wenkbrauwen. Wees nauwkeurig, zodat de verf alleen komt waar je het wilt hebben.

RefectoCil Skin Protection Cream & Eye Mask

Perfect beschermende crème
De crème wordt snel opgenomen
Verrijkt met vitamine E en D
Bekijk de prijs bij bol.com

Verf aanmaken

Meng de verf volgens de instructies op de verpakking. Zorg dat het mengsel niet te vloeibaar is, zodat het niet over je gezicht druipt en makkelijk te controleren is tijdens het aanbrengen.

Aanbrengen van de verf

Gebruik een wenkbrauwborsteltje om de verf zorgvuldig aan te brengen. Begin bij de binnenkant van je wenkbrauwen en werk naar buiten, volg de natuurlijke groei van je haartjes. Zorg dat alle haartjes bedekt zijn met verf.

Lees ook:  Zo kun je het beste gellak verwijderen

Inwerktijd

Laat de verf inwerken volgens de aangegeven tijd op de verpakking, meestal tussen de 5 en 10 minuten. Gebruik een timer om de tijd bij te houden. Te lang laten zitten kan resulteren in een te donkere kleur.

Verf verwijderen

Na de inwerktijd verwijder je de verf voorzichtig met een vochtig wattenschijfje of een zachte, natte doek. Begin aan de buitenkant van je wenkbrauwen en werk naar binnen toe. Zorg ervoor dat alle verfresten zijn verwijderd.

Schrik niet! Het kan zijn dat de kleur wat donkerder oogt dan je had verwacht. Dit is normaal. De kleur vervaagt nog. Dit komt omdat de verf ook nog op de huid (onder de haartjes) zit, dit gaat na 1 a 2x douchen weg. Daarna is de kleur alleen op de haartjes aanwezig.

Nabehandeling

Bekijk het resultaat en borstel je wenkbrauwen door met een schone wenkbrauwborstel. Indien nodig, kun je de kleur lichtjes aanpassen door overtollige verf te verwijderen of door bepaalde delen opnieuw in te vullen. Wil je dat je wenkbrauwen in de gewenste vorm blijven zitten? Werk ze dan af met wenkbrauwgel!

Wenkbrauwen verven: voor en na

Vóór het verven kunnen wenkbrauwen vaak lichter lijken, minder gedefinieerd of ongelijkmatig, waardoor je gezicht een minder expressieve uitdrukking kan hebben. Na het verven daarentegen, zijn de wenkbrauwen meestal voller en donkerder, wat bijdraagt aan een krachtigere en meer samenhangende look. Deze verandering versterkt niet alleen de natuurlijke schoonheid van je ogen, maar verbetert ook de symmetrie van je gezicht, waardoor je een verzorgde en zelfverzekerde uitstraling krijgt. Het voor-en-na effect van wenkbrauwverf kan dus echt het verschil maken, zowel in je dagelijkse uitstraling als in hoe je je voelt over jezelf.

wenkbrauwen verven voor en na

Hoe vaak wenkbrauwen verven?

Hoe vaak je je wenkbrauwen moet verven, hangt af van hoe snel je wenkbrauwharen groeien en hoe snel de kleur vervaagt. Gemiddeld is eens in de 4 tot 6 weken een goede richtlijn. Ik zelf verf mijn wenkbrauwen om de 6 weken.

Ben je toch op zoek naar een permanentere oplossing. Denk dan aan Powder brows! Bij Powder brows worden je wenkbrauwen op een natuurlijke manier getatoeëerd.

De voor- en nadelen wenkbrauwen verven

Het verven van wenkbrauwen kan een aanzienlijke impact hebben op je uiterlijk en zelfvertrouwen. Echter, zijn er zowel voordelen als nadelen verbonden aan deze procedure. Het is belangrijk om deze goed tegen elkaar af te wegen voordat je besluit je wenkbrauwen te verven.

Wenkbrauwen verven voordelen

Het verven van je wenkbrauwen kan zorgen voor een vollere look, waardoor je gezicht meer expressie krijgt. Deze behandeling is ideaal voor mensen met lichtgekleurde of ongelijkmatige wenkbrauwen en biedt een langdurige oplossing die de dagelijkse make-up routine aanzienlijk kan versimpelen. De voordelen reiken van tijdsbesparing in de ochtend tot een versterking van je natuurlijke gezichtskenmerken. Indien je normaalgesproken je wenkbrauwen laat doen bij een browspecialist, kun je je veel geld sparen als je het nu zelf gaat doen.

Wenkbrauwen verven nadelen

Hoewel wenkbrauwen verven veel voordelen heeft, komen er ook enkele nadelen bij kijken. Een verkeerde kleurkeuze of applicatie kan leiden tot minder gewenste resultaten, en de chemische bestanddelen van de verf kunnen soms huidirritatie veroorzaken. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen en voorzorgsmaatregelen te treffen om mogelijke nadelen te minimaliseren. Ook moet je in eerste instantie wat geld investeren (om producten aan te schaffen) en heb je er dan plezier van.

Ga jij zelf je wenkbrauwen verven?

Nu je weet hoe je zelf je wenkbrauwen kunt verven, ben je wellicht klaar om deze schoonheidsbehandeling zelf thuis uit te proberen. Het is een eenvoudige manier om je look te versterken. Ga jij de uitdaging aan?

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings