Kijk naar je handen: wie ben je?

20/05/2019
1028
handtypes

De vorm van je handen en het handtype zegt het een en ander over je. Dat is althans een overtuiging die dateert van duizenden jaren geleden. In de bijbel werden mensen getypeerd aan de hand van de vorm van hun handen. Maar ook de Grieken hadden het handlezen tot een kunst verheven, terwijl van Julius Ceasar bekend is dat hij zijn vertrouwelingen beoordeelde aan het uiterlijk van hun handen. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt onderscheid gemaakt tussen vier verschillende handtypen: de Waterhand, de Aardehand, de Luchthand en de Vuurhand. Handtypen zijn  geassocieerd met een bepaald element (water, aarde, lucht of vuur) en heeft zijn eigen kenmerken en symboliek. Hieronder zal ik elk van deze handtypen nader toelichten.

Water-hand

De Waterhand heeft lange vingers en rechthoekige palmen met dunne lijntjes. Ze zien er rank, slank en verfijnd uit. Heb je Waterhanden, dan neem je schijnbaar onlogische beslissingen die zijn gebaseerd op uiteenlopende informatie. Toch heb je het dikwijls bij het rechte eind. Je kunt sensueel zijn, maar vaak ook overgevoelig, intolerant en zelfs koeltjes. Bij gebrek aan steun word je praatgraag en veeleisend.

Je positieve kwaliteiten zijn: gevoelig, intuïtief en meelevend. Als minder gunstige eigenschappen gelden: amoreel, neerslachtig en drammerig. Wat relaties betreft krijg je het gemakkelijk aan de stok met ‘vuurmensen’ en breng je ‘luchtmensen’ van hun stuk. ‘Aardemensen’ leven van je op en andere ‘watermensen’ maak je gelukkig.

handtype waterhand

Aarde-hand

De Aardehand heeft vierkante, zachte palmen en korte vingers. Aardehanden zijn vaak vrij groot. Heb je Aardehanden, dan geldt voor jou het motto ‘Eerlijk is eerlijk’. Je gelooft sterk in oprechtheid en rechtvaardigheid. Je werkt hard en streeft succes na, maar plannen is niet je sterkste kant. Je houdt niet van verandering en hebt problemen met je aanpassen aan nieuwe situaties. Geld lenen doe je gemakkelijk, maar je gooit het net zo snel over de balk.

Je positieve kwaliteiten zijn: betrouwbaarheid, geordendheid, tolerantie en een constructieve opstelling. Als minder gunstige eigenschappen gelden: overgevoelig, materialistisch, dominant en (te) voorzichtig. Wat relaties betreft, breng je het beste naar boven in ‘aardemensen’. ‘Vuurmensen’ vind je doodvermoeiend.

handtypen aardehand

Lucht-hand

De Luchthand is te herkennen aan een vierkante palm met veel lijnen en lange vingers. Korte vingers kunnen ook voorkomen, maar de handpalm moet wel veel lijnen hebben. Heb je Luchthanden, dan ben je zeer zelfstandig, hoewel je wel graag van veel mensen erkenning krijgt. Je komt voortdurend met nieuwe ideeën en wilt daarop graag respons hebben. Je bent emotioneel stabiel, maar hebt instinctief niet veel op met autoriteit. Je gedraagt je niet al te omzichtig, bent pragmatisch en stelt je op als een natuurlijke leraar.

Je andere positieve kwaliteiten zijn: openstaan voor anderen, gevatheid en kameraadschappelijkheid. Bovendien ben je goed in discussiëren. Als minder gunstige eigenschappen gelden: verraderlijk, saai, onberekenbaar en argwanend ten opzichte van gevoelens. Wat relaties betreft, ben je een bewonderaar van de hartstocht, rationaliteit en rechtlijnigheid van ‘vuurmensen’. Omdat zij hun gedachten en gevoelens helder weergeven en openstaan voor jouw nieuwe ideeën, zijn ‘vuurmensen’ jouw beste klankbord.

handtypen luchthand

Vuur-hand

De Vuurhand heeft een rechthoekige palm en kortere vingers, maar is stevig van bouw. Vergeleken met de Luchthand zie je minder fijne lijnen en een andere tekening. Heb je Vuurhanden, dan duidt dat op hartstocht, levenslust, liefde en ervaring. Je emoties zijn grillig. Je verveelt je snel en werkt het beste binnen overzichtelijke projecten of met korte termijndoelen.

Lees ook:  Hoe kom je van aften en een slechte adem af?

Doorzettingsvermogen heb je niet in overvloed; je begint veel dingen zonder ze af te maken. Je bent heel ambitieus en bezit leiderskwaliteiten, maar hebt een hekel aan verantwoordelijkheden. Je positieve punten zijn: enthousiast, ondernemend en energiek. Je bloeit onder druk en kunt goed werken met deadlines.

Als minder gunstige eigenschappen gelden: ongeduldig, destructief, wreed en egocentrisch. Je kunt niet tegen kritiek. Wat relaties betreft, voel je je snel aangetrokken tot andere ‘vuurtypes’ vanwege hun vluchtige hartstocht. Het zelfstandige ‘luchttype’ met zijn permanente stroom aan nieuwe ideeën kan ook goed bij je passen, maar loopt het gevaar dat je hem of haar volledig opbrandt. Je grote passie zorgt ervoor dat ‘aardemensen’ je gauw vervelen en ‘watermensen’ benauwen je.

handtypen vuurhand

In conclusie, het begrijpen van de verschillende handtypen in de traditionele Chinese geneeskunde kan helpen bij het verkrijgen van een beter begrip van jezelf en anderen. Door inzicht te krijgen in de betekenis en symboliek van de verschillende handtypen, kunnen we ons bewust worden van onze sterke punten en zwaktes. Het begrijpen van deze handtypen kan ons helpen om ons leven beter te sturen en een meer vervullende toekomst te creëren, waarbij we onze natuurlijke talenten en eigenschappen benutten.

Lees ook: Alternatieven voor hoofdpijn of oefeningen voor ontspannen ogen.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Hoe zorg je voor hygiëne in schoonheidssalon?

Meroda Changing Foundation review

Voorbereid de herfst in

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings