Volg dit proces voor een volle baard!

21/04/2022
1557

Ben jij aan het overwegen om een baard te laten staan, maar je weet niet hoe? Daan raden wij jou aan om deze blog door te lezen! Het is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan om een mooie, volle baard te laten groeien. Er komt veel geduld bij kijken, een goede verzorging en precisiewerk. Het hoeft niet moeilijk te zijn om een volle baard te laten groeien, maar soms kan een beetje hulp geen kwaad. In deze blog staat een stappenplan hoe jij jezelf het makkelijk kunt maken betreft het groeien van een baard.

Scheerzeep

Stap 1: Stop met scheren

Eigenlijk is deze stap best wel vanzelfsprekend, alleen kan het best vervelend zijn om niet meer te scheren als je dat niet gewend bent! Zoals we al vermeld hebben is geduld heel belangrijk bij het groeien van een baard. Daarmee bedoelen we vooral dat wanneer je een baard laat groeien dat het in het begin vreselijk zal jeuken, hierbij zul je dus even op je tanden moeten bijten.

Stap 2: Scheren

Nu zal je denken “Moet ik nu opeens wel scheren?”, maar we hebben het hierbij dan niet over de baardgroei zelf. Het is het mooiste als je de plekken waar géén baard hoort te groeien wel goed bij houdt. Scheer dus met scheerzeep de plekken zoals de hals, eventueel boven de baard en langs de snor in welke stijl jij dat wilt. Scheerzeep maakt het scheerproces makkelijker. Let goed op dat je de juiste scheertechnieken toepast. Lees hier meer over veelvorkomende fouten die gemaakt worden tijdens het scheren.

Scheerzeep

Stap 3: Onderhoudt de baard

Als je jouw baard mooi en vol wilt laten groeien is het belangrijk dat je deze goed verzorgd. Kam dagelijks je baard door zodat er geen eventuele klitten ontstaan. Natuurlijk is het ook van belang dat je de baard wast, 2 tot 4 keer per week met conditioner. Het beste resultaat krijg je door ook nog achteraf baardolie te gebruiken.

Stap 4: Stijl de baard

Als het goed is heb je na een tijdje een mooie, volle baard. Dan kan je eindelijk gaan stylen! Dat kun je natuurlijk door het proces heen ook doen, maar als je voor een specifieke stijl gaat zoals een goatee bijvoorbeeld is het stijlen na afloop beter. Op dit moment kun je dus beginnen met het trimmen, knippen en scheren in de stijl die je wilt.

Scheerzeep

Lees ook:  Een glaasje rode wijn per dag gezond? nee dus

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings