Visie op kleur: Floor Mulder van The Color

23/11/2019
431

“Je maakt een statement met een haarkleur. Of dat nou een complete metamorfose is of een paar accenten: iemand wordt al-tijd knapper door kleur. Dat moet wel in combinatie met de coupe helemaal kloppen, haar moet ten eerste echt goed geknipt zijn. Maar eerlijk is eerlijk: kleur heeft inmiddels een hoofdrol gekregen. Voorheen kleurden mensen hun haar omdat ze grijs werden, nu omdat ze er anders uit willen zien.”

Tailor made

“Mijn voorkeur ligt niet bij een bepaalde haarkleur, maar wél bij tailor made kleuren en meerdere kleuren in een kapsel. Ik zal nooit een kleur aanbrengen vanaf de aanzet over de hele lengte, het is altijd een kwestie van melting of blending waardoor het eindresultaat zacht en natuurlijk oogt. Dat kan zelfs bij een felle haarkleur nog, bij de juiste manier van werken doet het toch zacht aan.”

Social invloed

“Sommige klanten komen met plaatjes van social media aan, zelfs met apps waarin ze hun gezicht hebben geshopt op een andere kleur haar om te zien hoe het staat. Dat vind ik een goede ontwikkeling, maar als specialist moet je daar wel goed mee omgaan. Zo'n plaatje kopiëren kan namelijk extreem zijn en finaal mislukken. Klanten die we niet kennen of bekende klanten die iets heel anders willen, nodigen we uit voor een gratis consult van een kwartier. Dat kan bij uitzondering zelfs via apps, dan adviseren we op basis van foto's. We vertellen ze alles wat ze moeten weten over de nieuwe haarkleur, of het überhaupt mogelijk is, welke producten ze nodig hebben om het te onderhouden en wat het kost.”

Brainwashing

“Steeds meer mensen worden door social media gebrainwasht. Ze hebben niet door dat veel influencers pruiken dragen of dat een foto bij elkaar is gephotoshopt. Uitdagingen kunnen heel tof zijn, ik krijg er persoonlijk een hoop energie van. Maar je moet wel zeker weten dat het kan. Hoe je dat doet? Wees communicatief sterk en ga samen het proces in. Leg uit dat niet alles kan en dat je soms verschillende sessies nodig hebt voor het gewenste eindresultaat. Als dat uit de weg is geniet ik van een uitdagende kleuring, want ik weet dat het gaat lukken.”

Gezond kleurtje 

“Tijdens shoots of shows ga ik verder dan in de salon. Dan vind ik rainbows waanzinnig cool om te maken. Je werkt soms met twintig verschillende kleuren die je niet vlekkerig over wilt laten komen. Hoe je haar ook kleurt, het moet er altijd gezond uitzien. Hoe mooi een kleur ook is, met heel droog haar ziet het er niet uit. We werken daarom met verzorgende producten, bonding treatments en proteïne- en keratineshots. Vooral na een blondering adviseren we om veel producten aan te schaffen; Gebruikt een klant die niet of kiezen ze voor goedkopere verzorgingsmerken, dan kunnen we de haarkleur gewoon niet garanderen.”

www.thecolor.nl

Lees ook:  Festival vlechten

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Hoe zorg je voor hygiëne in schoonheidssalon?

Meroda Changing Foundation review

Voorbereid de herfst in

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings