
Recept pompoensoep
Ingrediënten (voor 4 kommen soep):
- 1 pompoen (uchi kuri of hokaido)
- 50 gram kokosrasp op 1 liter kokend water
- stuk gember of 2 druppels biologische gemberolie
- stukje verse of 1 theelepel gedroogde kurkuma
- zout en zwarte peper naar smaak
Bereiding:
Stap 1: pof de pompoen ongeveer 45 minuten in de oven op 150 graden. Week de kokosrasp in een kom kokend water.
Stap 2: verwijder de pitten van de pompoen en eventueel de schil. Dit is niet nodig bij de oranje pompoenen uchi kuri of hokaido. Pureer het pompoenvruchtvlees samen met de kokosrasp, de gember, de kurkuma, het zout en de peper tot een soep.
Stap 3: schenk in soepkommen. Serveer eventueel met een scheutje kokosroom en wat peterselie. Geniet ervan!
Met dank aan aromatherapeut Ellen Wagenaar
Heb je het nog steeds koud na het eten van deze soep? Probeer dan een verwarmend voetenbad.