Tips om je kleding langer mooi te houden

10/10/2022
1226
The Pink Stuff

Een kledingkast vol met items waar je lange tijd van wilt genieten, mar hoe doe je dat? Veel mensen geven toe dat kleding lang mooi houden niet hun beste kwaliteit is. Dus voordat je weer nieuwe kleding moet gaan kopen omdat er iets mis is gegaan, check eerst onze tips.

Een goede vlekkenverwijderaar

Iedereen gebeurt het wel eens, je knoeit met eten of drinken op je favoriete kleding. De ene vlek gaat er gemakkelijker uit dan de ander. Een vlek snel inwrijven met Dreft en in de wasmachine gooien, zorgt er meestal voor dat het eruit gaat. Als dit niet het geval is, is een goede vlekkenverwijderaar cruciaal. Voor hardnekkige vlekken uit kleding te krijgen is de vlekkenverwijderaar van The Pink Stuff de beste optie.

The Pink Stuff is namelijk een organisch schoonmaakmiddel dat voor 99% bestaat uit natuurlijke bestanddelen. Hierdoor is The Pink Stuff niet schadelijk voor het milieu en zacht voor de oppervlakken waarop het gebruikt wordt. Ook is het product niet getest op dieren, vrij van palmolie en vegan. Je kleding zal weer stralen en de aarde zal je dankbaar zijn. Het beste kun je de vlek inwrijven met de vlekkenverwijderaar en even laten intrekken. Nadat de vlekkenverwijderaar is ingetrokken, kun je de kleding in de wasmachine gooien. Je zult zien dat bijna alle vlekken eruit zullen gaan. Bespaard weer een heleboel geld met het kopen van nieuwe kleding.

Was je kleding niet te warm

Om je kleding zo lang mogelijk mooi te houden, is het sowieso geen slim idee om je kleding vaak te wassen. Doe daarom niet na iedere keer dragen je kleding in de was, hang het op een hanger en laat het uitwaaien. Draag je kleding 2 tot 3 keer, tenzij er vlekken inzitten of het niet fris meer ruikt, voordat je het in de was gooit. Als je kleding gaat wassen doe je dit altijd op 30 graden, nooit warmer. Als je kleding warmer gaat wassen dan 30 graden kan stof in de kleding loslaten waardoor je kleding minder mooi wordt of er gaten in komen. Je merkt dit heel goed bij kleding waar elasthan of spandex inzit. Dit is een soort elastiek waardoor je kleding stretch krijgt.

Verder kan bij hoge tempratuur de kleur van je kleding dof worden. Bij zwarte kleding die vaker te warm gewassen wordt, merk je dit goed. Wil je dat je kleding langer een diep zwarte kleur behoudt? Gooi dan van tijd tot tijd een scheutje natuurazijn in de wasmachine als je zwarte was draait. Het zorgt er niet alleen voor dat de zwarte kleur langer mooi blijft, het is ook nog een goed voor je wasmachine. Natuurazijn is namelijk een ontkalker, win-win dus!

Stop met het gebruiken van de droger

Lees ook:  Waarom duurzame kleding de juiste keuze is

Je kleding in de droger gooien is lekker gemakkelijk. Je kleding is snel droog, maar het is niet goed voor je kleding. De stof kan niet tegen de hoge tempratuur van de droger. Hierdoor kan je kleding krimpen waardoor het te klein wordt of te strak gaat zitten. Zelfs voor onderkleding zoals onderbroeken en sokken is de droger niet hun vriend. Gebruik daarom je droger alleen voor beddengoed en handdoeken, deze kunnen namelijk wel tegen de hoge tempratuur.

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings