De 5 stappen waarmee je pigmentvlekjes op je huid minder zichtbaar maakt

14/06/2019
827
pigmentvlekjes

Reinigen en matteren

Ik reinig de huid van model Paula grondig en breng een hydraterende crème aan. Als basis voor de make-up gebruik ik een primer die iets matteert en een zijdeglans achterlaat.

Corrigeren met concealer

Model Paula heeft een mooie huid. Hier en daar vind je wat natuurlijke plooitjes. Alle pigmentvlekjes - voornamelijk op haar voorhoofd en wangen - stip ik aan met een dekkende concealer van Derma Color (dit product is heel dekkend en uitermate geschikt voor medische camouflage). De kleur hiervan bepaal ik aan de hand van de eigen huidskleur. Deze moet exact hetzelfde zijn. Is deze iets donkerder/lichter, dan sla je de plank mis. Breng het ook exact aan op de vlek en niet daar omheen. Ik dep op die plek de concealer in de huid. Let op! Veeg niet, anders ‘wandelt’ de kleur weer van z’n plek. Met een lichtere kleur concealer licht ik de natuurlijke schaduwplekken op: onder het oog, rondom de neusvleugels en bij de mondhoeken. Dit doe ik met een vloeibare concealer die rond de twee tinten lichter is dan de huidskleur. De eigenschappen van een vloeibare concealer zijn vaak dat ze de plooitjes rondom het oog optisch doen verminderen én dat ze lichtreflecterende deeltjes bevatten, waardoor de schaduwen lijken te verminderen.  

Egaliseren en contouren

Met een luchtige vloeibare foundation in de kleur van haar huid egaliseer ik de rest van haar gezicht. Dit doe ik ook weer deppend, zodat de concealer op z’n plaats blijft. Met een schaduwkleurige foundation (grijs/bruin) shade ik de contouren van haar gezicht. Dit doe ik voornamelijk onder het jukbeen en luchtig langs de kaaklijn. Ik poeder het geheel minimaal af met een transparante poeder en met een bronzingpoeder breng ik het gezicht en de hals op kleur. Doe dit luchtig op de wangen, op de voorhoofd en op het puntje van de neus/kin.

Oogmake-up

Ik kies voor een frisse kleur groen onder het oog. Dit kan Paula heel goed hebben met haar groen/grijze ogen. Dit heb ik gedaan met een kohlpotlood in deze kleur die ik vervolgens gefixeerd heb met dezelfde kleur oogschaduw. De arcadeboog heb ik aangezet met een herfstkleurige/donkerbruine matte oogschaduw. Op het ooglid heb ik een goud/groene glans aangebracht. Deze benadrukt nog eens extra de kleur van haar ogen. Het accent leg ik op de buitenzijde van haar bovenooglid en de arcadeboog en werk ik naar boven uit (blenden), waardoor haar oog geopend wordt. Onder het hoogste punt van haar wenkbrauw breng ik een highlighter aan (lichter dan de huidskleur!). Vervolgens breng ik onder en boven twee lagen mascara aan.

Wenkbrauwen, lippen en fixeren

Paula heeft mooie wenkbrauwen. Ik wil ze iets egaler maken en vul ze minimaal in met de Browdefiner van Make-up Studio (middelbruin). Door het vervolgens luchtig over te trekken met de Pro brow gel liner van Make-up Studio, wordt de kleur wat meer dekkend en gefixeerd, zodat het keurig blijft zitten gedurende de dag. Ik kies voor een warme, maar toch ook frisse lipkleur (zalm/roze). Met een lippotlood omlijn en corrigeer ik de lippen en probeer ik het volume van de bovenlip te accentueren door net iets buiten haar eigen liplijn te werken. De lippen vul ik daarna in met dezelfde kleur lipstick. Spray de gehele make-up nog even af met fixing spray, zodat de make-up de hele dag goed blijft zitten.

Make-up: Jolijn de Jong, fotografie: Sacha Barnard @ DE Visagieschool, model: Paula van Voskuilen @ DE Visagieschool

Deze make-up is verzorgd door Jolijn de Jong, oprichter en leidinggevende van DE Visagieschool. Deze school verzorgt professionele vakopleidingen in visagie, grime (sfx) en hairstyling en is tevens internationaal gecertificeerd door het VTCT. Hierdoor is de school bevoegd tot het uitreiken van internationaal erkende diploma’s. De school is gevestigd in Amsterdam, Den Haag, Breda en Nijmegen.

www.DEvisagieschool.nl

Fan van een natuurlijke look? Of mag het wat uitbundiger?

Lees ook:  Tien tips voor een langer en gelukkiger leven...

Heb je veel last van pigmentvlekjes in je gezicht? Met de handige tips van visagist Jolijn de Jong kun je ze camoufleren of minder zichtbaar maken. Bij deze look wordt gedemonstreerd hoe je huidvlekken wegwerkt met behoud van een zo natuurlijk mogelijke uitstraling.

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings