Ode aan de krul

10/01/2019
1192
krullend haar

Een omslag die wat ons betreft alleen maar toegejuicht kan worden omdat maar liefst 41% van de Nederlands slag in het haar heeft, 11% krullen en 2% kroes (bron: Anko, Facts & figures over Het Haar van Nederland).

Krulspecialisten

Maar wat als je nu gezegend bent met zo’n heerlijk krullenkoppie, maar je kapper er toch iedere keer weer zo’n ‘net-niet-helemaal-coupe’ van weet te maken? Overweeg dan eens om je te laten knippen door een van de krulspecialisten uit de stal van the Global Curl Concept.

Nooit helemaal tevreden

The Global Curl Concept en trainingen zijn ontwikkeld door saloneigenaar Charlene Haga. Charlene is op het idee van The Global Curl Concept gekomen door haar schoonmoeder, zwager en schoonzus, die allemaal een flinke bos krullen hebben. Nooit waren zij 100% tevreden over hun geknipte coupe. Zelf volgde Charlene jarenlang verschillende cursussen en trainingen. Zo pikte zij overal wat van op. Kennis die zij combineerde met haar eigen inzichten en ervaring met (krul)haar.

Per krulbundel

Charlene: “Wat we doen bij deze methode, is dat we het haar per krulbundel knippen. Hierbij kunnen we op basis van de wens van de klant en het type krul juist meer of minder krul in het haar creëren. Goede styling en verzorging is daarbij erg belangrijk. De trainingen geef ik samen met Mieke de Vries van L’Anza. Ik heb haar getraind in mijn methode en zij heeft mij getraind in productkennis.”

Volume

Over de knipmethode: “Zoals gezegd knippen we het haar dus per bundel, waarmee je altijd volume op de juiste plek creëert. Daarbij is het concept ook een cyclus die zich elke drie maanden herhaalt. Het haar hoeft dus niet iedere zes weken geknipt te worden. Voor kroeshaar is dit overigens geen geschikte methode. Maar wist je dat uit onderzoek is gebleken dat 41% van de Nederlanders krullen of slag in het haar heeft? We zien nu bijvoorbeeld ook veel Molukse klanten in onze salon die helemaal happy zijn met hun haar als wij het hebben geknipt!”

Behandeling

Ze legt uit: “Een behandeling bestaat uit een intake, knippen, treatment en advies voor nazorg. Soms zijn er twee tot drie behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Iedere klant behoeft ook een eigen aanpak, al is het maar omdat alle krullen anders zijn. Het zelf knippen, het trainen; ik zie het echt als een hobby, zo leuk vind ik het! En ik niet alleen; mijn schoonmoeder en zwager zijn ontzettend blij met hun krullen nu! Dat geldt ook voor de klanten in onze salon. Ik heb bijvoorbeeld een klant die altijd keratinebehandelingen deed omdat ze niet wist wat ze met haar krullen moest. Sinds wij haar knippen, draagt ze weer haar natuurlijke krul.”

Je laten knippen door een van de kappers die werkt volgens the Global Curl Concept? Er staat - naast een aantal verzorgings- en stylingtips - een salonfinder op: www.globalcurl.com

Lees ook:  Inspiratie: trouwkapsels

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings