Mystery Massage in Haarlem

20/10/2020
649
massage

Collega Jacha nam dit keer de proef op de som bij B-Balanced in Haarlem. Ze boekte daar een ontspanningsmassage. Ze betaalde 60 euro voor ruim een uur. Haar ervaring? Lees zelf….

Massage bij B-Balanced in Haarlem

De praktijk bevindt zich in een bedrijfsverzamelgebouw, je kunt van buiten niet zien welke bedrijven er zijn gevestigd. Het lukt me niet om binnen te komen omdat de schuifdeuren op slot zitten. Na een paar keer bellen (ook telefonisch), wordt er opengedaan. De masseur noemt gelijk mijn naam dus ik weet dat ik goed zit.

De ruimte

De ruimte waarin de massage gaat plaatsvinden is heel mooi. Open en licht, met veel planten en decoratieve elementen. Naast de deur is een zitje dat er heel comfortabel en gezellig uitziet. Aan de andere kant een kapstok en bankje voor kleding. Het is duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan dit interieur. Er liggen meerdere handdoeken op de massagetafel, en er is een speciaal hoesje over de hoofdsteun bevestigd.

We stemmen even af welke massage ik geboekt heb en of ik vaker gemasseerd ben.

De massage

Ik word zorgvuldig toegedekt en de masseur vraagt of ik nog opmerkingen heb. Ik vraag haar om mijn buikgebied te vermijden, wat ze gelukkig een heel normaal verzoek vindt. Na het heel zorgvuldig afstellen van de hoofdsteun wordt rustig van start gegaan met heel lichte effleurages, vibraties en zachte intermitterende druk om mijn lichaam voor te bereiden op de massage. Daarna wordt mijn lichaam nog beter op de tafel geplaatst (armen naast het lichaam) en toegedekt. Met name aan de rugzijde wordt veel aandacht besteed. Hoewel ik - zelfs na meerdere maanden thuiswerken - geen aanwijsbare klachten heb, weet de masseur wel degelijk pijnpunten te vinden. Zo zitten er knoopjes in mijn schouders (geen verrassing) en heb ik meerdere pijnlijke punten in mijn armen. Het is heel prettig hoe ze dit aanpakt en op momenten dat ze meer kracht zet, stemt ze ook af of het niet te pijnlijk is. Ze werkt rustig de achterzijde van mijn lichaam af. Omdat het me niet direct lukt om te ontspannen, geeft ze me als tip om me te concentreren op haar handen en na tien minuten voel ik mij heerlijk wegzakken. Het is gewoon balen dat ik me op een gegeven moment om moet draaien zodat ze ook mijn armen, handen, benen en voeten kan masseren. De spieren in mijn onderarmen protesteren lichtjes, maar geen enkele keer wordt het pijnlijk. Ik voel ook duidelijk hoeveel baat mijn vingers hebben bij de licht trekkende beweging, ze voelen gelijk een stuk lichter.

Mystery Massage in Haarlem

Mijn oordeel

Ik denk dat het vanwege corona niet handig is om nabij het gezicht te masseren, maar eigenlijk heb ik dit wel gemist. Ik ben een gruwelijke tandenknarser, dus ik vind het vaak erg fijn als de spieren in mijn hals ook even worden losgemaakt. Dus misschien is het handig dit toch te melden. Zelf ben ik aan het einde van de massage te ontspannen om er een opmerking over te maken. Het doel van de massage - ontspannen - is 100% gelukt. Ik voel me heerlijk en ben erg blij dat ik me hier heb laten masseren.

Terwijl Jacha zich liet masseren in Haarlem, lag collega Femke op de massagetafel in Heemstede. Hoe zij dat heeft ervaren? Je leest het hier.

Lees ook:  Magnesium

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings