Mystery guest: feestkapsel

20/07/2019
1207

Waar: Masters Hair Design, Bussum
Wanneer: zaterdag, 12.00 - 14.00 uur
Behandeling: knippen en opsteken
Prijs: 108 euro

Online vindbaarheid: Wanneer je in de omgeving van Bussum zoekt naar een kapper die gespecialiseerd is in het opsteken van haar, dan kom je al snel terecht bij Masters Hair Design. Het is namelijk de grote passie van Lotte, de dochter van de huidige eigenaar van Masters Hair Design. Elk moment grijpt ze aan om zich verder te ontwikkelen in nieuwe opsteektechnieken en de resultaten van haar werk publiceert ze regelmatig op social media. Wanneer ik een afspraak in plan wordt mij gevraagd of ik per mail een paar voorbeeldfoto’s kan sturen van de gewenste stijl, zodat Lotte zich alvast kan laten inspireren. Ze geeft aan er zin in te hebben. Leuk, ik ook!

Ontvangst: Als ik binnenkom staat Lotte me al op te wachten. Een energieke, enthousiaste meid. Ze loopt met me mee naar de stoel en bekijkt mijn haarstijl en wensen. Wanneer we de definitieve look hebben bepaald wast ze mijn haren. Eigenlijk had ze van tevoren aangegeven dat ik mijn haren thuis al kon wassen, maar dit is ook prima. Ik krijg wat te drinken en wat te lezen aangeboden.

Salon, medewerkers, sfeer: Er hangt een gemoedelijke, rustige sfeer in de salon. De klanten wisselen elkaar telkens af, je kunt merken dat de afspraken goed zijn ingepland. Iedere medewerker heeft ook een eigen stijl (voornamelijk zwarte) kleding, die uiting geeft van hun individuele persoonlijkheid. De inrichting is eenvoudig, maar verzorgd.

Behandeling: Lotte vraagt voor welke gelegenheid mijn haar opgestoken moet worden en wat mijn wensen zijn. We besluiten te gaan voor een pin-up-achtige stijl en doordat mijn haren wat dun zijn raadt ze me aan al mijn haren op te steken. Dat lijkt me een goed plan! Ze start met het wassen en vervolgens knipt ze mijn haren in model, want dat was ook nodig. Ze raadt me aan toch wel wat van de lengte te knippen, dan kan ik het haar zelf ook vaker op een leuke manier opsteken. Na het knippen föhnt ze mijn haren droog, waarna ze het resultaat voorlegt. Een andere collega houdt me al een tijdje in de gaten, zij blijkt tussen het knippen en het opsteken door het werk over te nemen en mijn haren mooi te krullen. Wanneer zij klaar is neemt Lotte het weer over. Mooi hoe zij als team het werk vloeiend van elkaar overnemen. Wanneer de look af is vraagt ze of ze het mag fotograferen voor social media. Ik vind het goed, en maak zelf ook nog wat foto’s. Super!

Productadvies: Er wordt geen productadvies gegeven. Wel wordt aangegeven dat mijn haren volop in de lak zullen worden gezet, zodat het kapsel lekker lang goed zal blijven zitten. Maar ik heb geen flauw idee welke producten worden gebruikt.

Algemene tevredenheid: Ik ben erg tevreden over het resultaat, en het is ontzettend leuk om te merken dat alle medewerkers van de salon zo enthousiast meedenken en ook blij zijn met het eindresultaat. En ja, het kapsel bleef nog lang goed zitten en overleefde een wilde fietstocht, een paar stoeipartijen met grijpgrage handjes van kids en een gezellige feestavond met vrienden.

Lees ook:  Blue Monday? Blue Fun day!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Rimpels op je bovenlip verminderen met fillers

4 onmisbare kledingitems tijdens de zwangerschap

De 4 must-have items voor elke vrouw!

Acne aanpakken: hoe doe je dat?

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings