Ontspannen tijdens een zwangerschap

17/08/2022
960
ontspannen tijdens zwangerschap

Als het piekeren over uw zwangerschap al je aandacht lijkt op te eisen, maak je dan niet ongerust, je bent heus niet de enige. Alle toekomstige mama's ervaren stress tijdens de zwangerschap, het is normaal. Wanneer de stress echter constant en overweldigend lijkt, is het aan te bevelen om hulp te vragen. Niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook voor die van je baby.

In deze blog lees je een paar dingen die jij kunt doen om te ontspannen tijdens je zwangerschap.

Ademhalen

Ja het klinkt poepsimpel, maar bewust worden van je ademhaling kan voor sommige mensen écht een uitdaging vormen. Als het je lukt om succesvol een ademhalingsoefening te doen, wordt je wel écht rustiger. Wanneer je merkt dat je gestrest raakt, ga rustig zitten of liggen, sluit je ogen en haal minstens vijf keer diep adem. Adem in door je neus en uit door je mond terwijl je op het stijgen en dalen van je borstkas let. Probeer tijdens het ademen te ontspannen en laat de stress van je afglijden.

Stress en ademhaling

Stress kan een belangrijk effect hebben op uw ademhaling. Het kan ervoor zorgen dat je korter en oppervlakkiger gaat ademen, waardoor er minder zuurstof in je lichaam komt. Door deze oppervlakkige ademhaling kan je stressniveau stijgen omdat je lichaam reageert op het gebrek aan zuurstof. Het is een vicieuze cirkel, maar je kunt het heft in eigen handen nemen door je te concentreren op je ademhaling en te mediteren.

Neem voldoende rust

Als je niet genoeg slaapt, raken je lichaam en geest snel vermoeid. Als je 's nachts niet goed slaapt, kun je het beste overdag een dutje doen. Zelfs een snel dutje van 20 minuten kan uw lichaam en geest helpen ontspannen. Niet genoeg slaap is echt niet goed voor je gemoedstoestand, het kan leiden tot een toename van negatieve gedachten en emoties, die op hun beurt stress kunnen veroorzaken. De rust die je neemt kan je ook goed voorbereiden op je bevalling. Daarom is het belangrijk om minder stress te ervaren tijdens je zwangerschap en bevalling. Weet daarom ook hoe je je moet voorbereiden op een bevalling.

Positieve affirmaties om te ontspannen

wist je dat je jezelf kunt aanpraten om minder gestrest te zijn? Het enige wat nodig is, is een eenvoudige mantra. Herhaal deze mantra keer op keer in je hoofd. Zo kun je je geest beter focussen en alle negatieve gedachten uit je hoofd laten verdwijnen. Nee het is geen magie! Het is gewoon hoe ons brein werkt. Hoe vaker we iets herhalen, hoe sterker die gedachte en de visualisatie van deze gedachte wordt. De gedachte manifesteert zich in de fysieke werkelijkheid omdat je gevoel écht veranderd als je voorstellend vermogen zo écht wordt, dat het écht wordt. Zo wordt jij weer écht de baas van je eigen gedachten.

Lees ook:  Waar moeten beautyliefhebbers op letten bij het kopen van een huis?

Hier zijn een paar affirmaties die je kunt gebruiken als voorbeeld:

  1. Ik ben gelukkig, gezond, ontspannen, en 100% klaar om voor mijn baby te zorgen.
  2. Ik ben rustig en hartstikke gezond. Het gaat goed met mij en mijn baby. Ik ben er klaar voor en dit kindje is welkom.
  3. Ik kijk ernaar uit om mijn gezonde kindje vast te houden. Ik ben ontspannen en gelukkig. Dat voelt mijn baby ook!

Wij hopen dat je nu goed kunt ontspannen tijdens jouw zwangerschap! Veel geluk en liefde! Als je meer wil weten over zwanger zijn is zwangerschaps cursus Limburg misschien iets voor jou!

Lees ook: Alles wat je moet weten over vaderschapstesten.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings