De verschillende mogelijkheden om je serre te gebruiken in Brabant

15/01/2023
644
Serre Tilburg

Een serre is een verlengstuk van je woning, ofwel een verlengstuk van jou. Liggend aan hoe je bent als persoon zal je deze ruimte anders willen gebruiken. Deze verlenging, doorgaans gemaakt van glas, kan van nature warm worden in de zomer of lente doordat de zon op het glas schijnt. Heb je een serre? Dan raden wij aan om schuifdeuren te laten installeren.

De ideale plek voor zomerfeestjes in de winter

Wij horen je al denken, wat is een zomerfeest in de herfst? Stel voor je wilt een zomerse activiteit doen zoals barbecueën, maar het regent weer eens in ons mooie kikkerlandje. Dan zet je de schuifdeuren open van je serre, zet je de barbecue aan en nodig je je maten uit in het altijd gezellige Brabant. Of je serre in Tilburg staat of in Breda maakt niet uit, het is er altijd gezellig met de juiste mensen! In de winter kan je, in plaats van je serre, ook je slaapkamer aanpassen!

Een serre gebruiken voor het kweken van eigen oogst

Onderschat niet hoeveel verschillende soorten planten je kan groeien in een serre, mits deze hier op afgestemd is. Gelukkig krijgt men in Brabant iets meer zon dan in, bijvoorbeeld, Friesland. Je kan van alles planten en oogsten door het jaar heen, denk bijvoorbeeld aan:

  • Cactussen
  • Witlof
  • Knoflook
  • Tuinbonen
  • Spinazie
  • Veldsla
  • En nog veel meer!

Het is wel van groot belang om je gewassen goed te plannen. Waar de een vooral floreert in de zomer kan de ander ook overleven in barre wintermaanden, met de juiste hulp natuurlijk.

Een serre voor tropische planten

Met sommige planten waan je je als het ware in tropische landen, terwijl je eigenlijk gewoon in het mooie Brabant zit. Ze zijn imposante blikvangers die zowel vriend als familie versteld zullen laten staan. Als je zoekt naar planten die winterhard zijn, dan moet je (onder andere) de volgende exotische planten hebben:

  • De Trachycarpus fortunei
  • De Trachycarpus wagnerianus

Deze planten weerstaan tot wel -18 graden én kunnen tegen harde wind. Zelfs de Nederlandse winter krijgt deze twee prachtige planten dus niet neer!

Lees ook:  Het ideale verjaardagscadeau voor je partner

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings