Een knusse slaapkamer voor in de winter: zo creëer je dat!

14/12/2022
535
Slaapkamer

Nu de temperatuur in de nachtelijke uurtjes ver onder het vriespunt zakt, is het zorgen voor een cosy slaapkamer een belangrijk detail. Na een dag keihard te hebben gewerkt is er namelijk niets zo fijn als heerlijk te kunnen uitrusten in je slaapkamer. Gemiddeld gezien brengen we namelijk 40 procent van onze dag door in de slaapkamer. Extra belangrijk daardoor om het ook zo prettig mogelijk te maken! Belangrijke punten om hierbij rekening te houden zijn dat je veel minder uren aan daglicht hebt in de winter, en dat je überhaupt minder buiten zult komen door de ijskoude temperaturen!

Kamertemperatuur

Zowel buiten je woning als binnen de woning zal het een grote rol spelen. Je slaapkamer kan hierbij niet buitengesloten worden. Op het moment dat het ijskoud is op je slaapkamer zul je geen knus gevoel krijgen, warmte speelt daar namelijk een grote rol in. Alleen is het een heel kritiek punt. Voordat je gaat slapen wil je natuurlijk in een warme omgeving zijn, het probleem daarmee is alleen dat als het té warm is, je slecht zult slapen. Uit onderzoek blijkt dat de ideale slaapkamertemperatuur (mooi galgje woord) 17 graden is. Anders zul je naast een slechte slaap ook wakker worden met een droge keel en daardoor eerder een verkoudheid kunnen oplopen. Laat dus de temperatuur vlak voor het slapen dalen, en mocht je het koud krijgen kun je altijd gebruik maken van een kruik, of je partner!

Kleur muren

Het hele aanzicht van je slaapkamer is afhankelijk van de muren. Dat geeft namelijk de volledige look and feeling, zoals veel kenners zeggen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat er bepaalde kleuren zijn die ontzettend bevorderend zijn voor de nachtrust. Hierbij gaat het om aardetinten, groen, blauw en okergeel. De kleuren hebben namelijk een kalmerend effect op onze gemoedstoestand. Daarnaast blijkt ook dat mensen gemiddeld gezien langer slapen in slaapkamers met deze kleuren. Beeldig blauw komt hier als beste uit de test!

Sterrenhemel

Heb je de verfkwast nog in je handen? Trek ‘m dan ook maar helemaal door tot én met het plafond. Hierdoor zul je een prachtige sterrenhemel kunnen creëren. Naast dat dit ontzettend trendy en mooi is, zal het ook zorgen voor een rustgevend effect. Zolang je het, maar met dézelfde kleur doet, mocht je elke muur een andere kleur gaan geven zal het naast zorgen voor veel stress ook een doorn in je oog zijn. Belangrijk is trouwens dat je let op de vele spetters die van het plafond kunnen komen. Zet alles weg of dek het goed af, anders zul je een nieuwe kledingkast moeten kopen.

Aaibare stoffen

In de winter hebben veel mensen de behoeften aan zachten en warme stoffen. Omgeef je daarom ook met die aaibare en warme materialen. Denk hierbij aan een stoel van – nep – vacht, of een heerlijk pluizig kussen. Maar je kunt ook een laagpolige vloerkleed kopen, naast dat het warm is, zal het ook zorgen voor een verhoging van de sfeer!

Nieuwe kussens en dekens

Gun jezelf het luxe hotelgevoel. Knap daarom je bed op. Een nieuw matras kopen zal overbodig zijn, maar frisse nieuwe vrolijke dekens in het winter thema zal altijd passend zijn! Daarnaast kun je ook – extra veel – nieuwe kussens kopen. Naast dat je er een betere nachtrust door zult krijgen helpt het ook om je (liefdes)nestje een nieuwe twist te geven!

Lees ook:  Tattoo weg laten laseren – Alles wat je moet weten!

Lees ook: Lavendel om nòg lekkerder en ontspannen te slapen of Hoe creëer je een aantrekkelijke woning voor potentiële kopers?

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Hoe zorg je voor hygiëne in schoonheidssalon?

Meroda Changing Foundation review

Voorbereid de herfst in

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings