Hoe kun je de routine doorbreken op interessante manieren?

21/05/2022
492

Er is niets mis met routine. Sterker nog, verschillende routines hebben, kan juist goed zijn voor lichaam en geest, zeker wanneer het gezonde routines zijn. Ben je echter op het punt aangekomen waarop de routine doorgeslagen is in een sleur en je het idee hebt dat elke dag een herhaling van gisteren is? Dan is het tijd om eens te kijken naar manieren om de sleur volledig te doorbreken op interessante, leuke en vooral haalbare manieren. Want een vakantie naar de andere kant van de wereld werkt uitstekend, maar is verre van prettig voor je financiële gezondheid.

Richt je huis (of een deel) opnieuw in

Sleur en doorgeslagen routine hebben te maken met vaste patronen en dagindelingen. Ze hebben echter ook te maken met de manier waarop je je huis inkomt en wat je daar precies doet. Dat laatste is relatief makkelijk te doorbreken door opnieuw in te richten. Hoe je dit doet, is overigens helemaal aan jou. Je kunt ervoor kiezen om alleen de woonkamer of keuken te doen en daarbij de huidige meubels opnieuw te gebruiken of juist aan te vullen met nieuwe meubels en accessoires. Wil je slechts één of twee ruimtes doen, dan raden we je sterk aan om te beginnen met de ruimte waar je de meeste tijd doorbrengt.

Zoek een nieuwe hobby of pak een oude liefde op

Wanneer je nieuwe dingen ontdekt of nieuwe hobby’s kunt vinden, is dat per definitie een manier om de sleur te doorbreken. Niet alleen omdat je iets nieuws toevoegt aan je dagindeling, maar ook omdat je iets nieuws hebt om elke keer naar uit te kijken. Wat die nieuwe (of hervonden) hobby is, maakt daarbij eigenlijk niet eens zoveel uit. Het kan breien zijn, puzzelen, wandelen, een eigen blog starten of wedden op voetbal om de weekenden wat spannender te maken.

Voor de laatste optie hebben we nog een paar tips zodat je daadwerkelijk verantwoord kunt spelen. Kies altijd voor een bookmaker met een licentie van de Kansspelautoriteit (omdat dit legale aanbieders zijn) en klik hier om direct alle benodigde informatie te lezen voordat je een eerste inzet plaatst.

Spreek met vriendinnen af om een vaste avond in de week samen door te brengen

Er is niets zo belangrijk voor je gezondheid (lichamelijk en geestelijk) als ontspanning. Die ontspanning kun je uit tal van dingen halen, zoals die wandelingen die we eerder al noemden, een bezoek aan een spa of gewoon lekker op de bank hangen. Het probleem is dat dit relatief makkelijk onderdeel kan worden van de sleur. Je kunt dit oplossen door met wat vriendinnen af te spreken op een vaste dag van de week. Vervolgens spreken jullie onderling af dat elke keer iemand anders het thema of de bezigheid van de avond bepaalt. Zo doorbreek je niet alleen de routine en sleur, maar zorg je ook nog eens voor een sociale manier van ontspanning én ben je er in ieder geval eens per week lekker uit.

Lees ook:  5 producten die goed zijn voor je baard

Gamen is ook altijd een goede optie

Steeds meer mensen kiezen voor gamen. Niet alleen uit verveling (wat overigens ook een onderdeel van sleur is), maar ook omdat er tegenwoordig ongelooflijk veel mogelijk is en er tal van spellen zijn die je kunt spelen online via een computer of een spelconsole. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen, want online gaming is al lang niet meer uitsluitend het domein van de man.

Schrijf eens op waar de sleur uit bestaat om zo een grondige aanpak te vinden

Wil je zeker weten dat je weten dat je de sleur kunt doorbreken op een grondige manier? Dan is het belangrijk om eerst de patronen te vinden én herkennen. Schrijf eens op wat je op een gemiddelde dag doet en omcirkel daarbij vooral de dingen waar je tegenop ziet. Niet alleen kun je zo de patronen vinden, maar je merkt ook binnen de kortste keren waar de echte pijnpunten zitten die je uit je dagindeling moet halen. Of op een andere manier in moet vullen (je kunt immers werk niet zomaar uit je planning halen, al zouden de meeste mensen dit graag willen).

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings