Edelstenen voor een betere huid: zo werkt het

13/03/2024
160
edelstenen voor de huid

Edelstenen zijn al eeuwenlang gewaardeerd om hun schoonheid en spirituele eigenschappen. Maar wist je dat ze ook kunnen helpen bij het verbeteren van je huid? Van amethist tot jade, verschillende edelstenen worden al lange tijd gebruikt in schoonheidsrituelen over de hele wereld. In dit artikel gaan we dieper in op hoe edelstenen kunnen bijdragen aan een stralende en gezonde huid.

Verschillende soorten edelstenen

Een edelsteen kan in zijn geheel worden gebruikt om de huid van je gezicht mee te masseren. Vooral een afgeronde, platte steen werkt goed, maar er zijn ook speciale rollers met edelstenen verkrijgbaar. Ook zitten er in verschillende maskers en crèmes poeder vermalen kristallen. Door edelsteen aan een vloeistof toe te voegen, geven ze hun trillingen af. De vloeistof neemt zo de energie over van de steen.

Edelstenen zijn er in verschillende soorten en maten. Hieronder worden enkele bekende edelstenen verder toegelicht.  Ook worden hierbij de verschillende eigenschappen vertelt.

Amethist voor verzorging

Amethist staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen. Het helpt bij het verwijderen van onzuiverheden uit de huid. Door een amethistroller of massager te gebruiken tijdens je huidverzorgingsroutine, kun je de bloedsomloop stimuleren en de opname van voedingsstoffen verbeteren. Dit zorgt voor een gezondere huid.

Rozenkwarts voor hydratatie

Rozenkwarts staat symbool voor liefde en heeft ook hydraterende eigenschappen voor de huid. Het kan helpen bij het behouden van vocht, waardoor de huid gehydrateerd en soepel blijft. Een rozenkwartsroller kan worden gebruikt om serums en crèmes dieper in de huid te laten doordringen, waardoor de hydraterende werking wordt versterkt.

Jade voor verjonging

Jade staat bekend om zijn verjongende eigenschappen en wordt vaak gebruikt in anti-aging huidverzorgingsproducten. Het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, terwijl het de huid verstevigt en verzacht. Door regelmatig een jade roller te gebruiken, kun je de elasticiteit van de huid verbeteren en een jeugdige uitstraling behouden.

Bergkristal voor helderheid

Bergkristal staat bekend om zijn zuiverende en energie gevende eigenschappen. Het kan helpen bij het stimuleren van de doorbloeding en het verbeteren van de teint, waardoor de huid er helderder en stralender uitziet. Door een bergkristalroller te gebruiken, kun je de huid verstevigen en eventuele onzuiverheden verminderen. Doordat de steen energie gevende eigenschappen omvat, is dit ook leuk om een geboortesteen cadeau te doen.

Turkoois voor kalmering

Turkoois staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en wordt vaak gebruikt om ontstekingen te verminderen en de huid te kalmeren. Het kan helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie, waardoor de huid er rustiger en egaler uitziet. Door een turkooizenroller te gebruiken, kun je de huid verzachten en verzorgen, waardoor eventuele irritatie wordt verminderd.

Lees ook:  Stress is de vijand van een mooie huid

Iedere edelsteen heeft weer een andere werking op jouw huid. Het is belangrijk om op voorhand goed te oriënteren welke edelsteen het beste geschikt is voor jouw huid.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Rimpels op je bovenlip verminderen met fillers

4 onmisbare kledingitems tijdens de zwangerschap

De 4 must-have items voor elke vrouw!

Acne aanpakken: hoe doe je dat?

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings