Dierproefvrije cosmetica: waarom je moet kiezen voor

12/11/2022
857
make-up

Tot op de dag van vandaag zijn dierenproeven nog steeds een probleem. Ieder jaar worden er meer dan 115 miljoen gebruikt voor dierenproeven. Er zijn daarentegen ook merken die ervoor kiezen om hun producten niet op dieren te testen. Maar er zijn natuurlijk ook merken die bewust kiezen voor dierenproeven te doen door hun producten in China te verkopen. Ga daarom liever voor dierproefvrije cosmetica

In de Chinese wet staat namelijk dat het verplicht is om dierenproeven te doen op parfum en cosmetica. In 2014 is deze wet opgeheven voor producten die in China gemaakt worden, maar niet voor buitenlandse producten.

Er zijn tegenwoordig veel veilige alternatieven. En veel bedrijven verkopen niet meer in China om deze reden. In dit artikel ga ik vier redenen geven om te kiezen voor dierenproefvrije cosmetica.

1.      Wreed

Dit is een reden die wel erg logisch is, maar toch moet deze benoemd worden. Op internet zie je veel video’s van dieren die slecht worden behandeld in laboratoria. De dieren worden mishandeld, zitten in veel te kleine kooien en uiteindelijk gedood. In sommige landen worden er zelfs honden en katten gebruikt. Denk maar niet dat deze dieren zo goed worden verzorgd als hier in Nederland. Wij zouden onze dieren meteen naar een huisdierendokter brengen.

2.      Alternatieven

Dierenproeven zijn er om ervoor te zorgen dat de producten veilig zijn voor ons. Het wordt getest op bijvoorbeeld bijwerkingen. Zeker is dit belangrijk, maar er zijn veel alternatieven om de testen op uit te voeren.

Daarnaast zijn er ondertussen al 7.000 veilige middelende om als producten te kiezen. Deze producten zijn al eens getest en deze zijn veilig.

3.      Koop dierproefvrije cosmetica

Geld kan helpen om dit probleem op te lossen. Kies voortaan sneller voor dierproefvrije merken in de cosmetica branche. Als het op geld neerkomt, zullen ze wel luisteren. Als iedereen dit zou doen, zien ze een verschuiving in de markt waardoor ze genoodzaakt zijn om hun product aan te passen. Kies dus voortaan voor dierproefvrije cosmetica.

4.      Dierproefvrije cosmetica is goed voor de planeet!

De producten die dierproefvrij zijn bevatten over het algemeen meer natuurlijke stoffen. Deze stoffen zijn niet alleen beter voor jou, maar ook voor de planeet!

Dit waren ze dan, vier redenen waarom jij moet kiezen voor dierproefvrije cosmetica! Vond jij dit artikel leuk om te lezen? Lees dan ook over de must haves items voor de zomer en over lippenstiften.

Lees ook:  Een stralende huid? Gezonde darmen!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings