De dresscode ‘Boho’

02/05/2022
1278
Boho

Een trend die je steeds vaker zult tegenkomen is de zogenaamde ‘Boho’ stijl. Boho is een afkorting van Bohemian. Dit is een kledingstijl die zich veelal kenmerkt door allerlei vrolijke stofjes, wijde kleren, suède en franjes. De natuurlijke materialen en wijde, soepel vallende kleding zijn met name in de zomer een regelrechte hit. Me draagt dan uiteraard het liefst het liefst comfortabele kleding. De Bohemian kledingstijl wordt veel geassocieerd met hippies, omdat hippies er een ontspannen levensstijl op nahouden. Comfort is eigenlijk het sleutelwoord van elke hippie. Dit past perfect bij de uitstraling van Bohemian kledingstukken. Boho kleding is best wel nonchalant en heeft een beetje een romantische en dromerige uitstraling.

Kleurtjes waar je superblij van wordt

Bohemian staat in principe voor aards, duurzaam en natuurlijk. De materialen van Bohemian kledingstukken zijn dan ook duurzaam, kleurrijk en vrolijk. Zeker wijdvallende jurken zoals de mateloos populaire Bohemian trouwjurk, zijn helemaal hip en maken iedereen vrolijk. Of je nu kiest voor een Bohemian trouwjurk of een gewone Bohemian jurk, de creatieve creaties zijn supergoed te combineren met allerlei accessoires. Hippies willen de wereld kleur geven en zijn vaak dromers. Dit zie je goed terug in veel Bohemian creaties, die veel kleur bevatten en leuke patronen.

‘Boho Chic’

De stijl ‘Boho Chic’ (Bohemian Chic) houdt in dat je de hippie look combineert met chique elementen, zoals een peperdure Prada tas bij een Bohemian zomerjurk. Je kunt hier dan simpele slippers (bijvoorbeeld gemaakt van suède) bij dragen. Je kunt verschillende accessoires naar hartenlust combineren en je persoonlijke Boho Chic outfit creëren. Vergeet natuurlijk niet dat het belangrijk is dat de look goed bij jou past. Uiteindelijk gaat het erom dat jij je goed en comfortabel voelt.

Bloemetjesprints

Een belangrijk kenmerk van de Bohemian kledingstijl, zijn de verschillende patronen van bloemen op de kledingstukken. Hippies houden niet van regels. Het leven van een hippie bevat een hoop vrolijkheid en plezier. Bloemen zorgen vrijwel altijd voor een vrolijk en positief gevoel. Veel Bohemian kledingstukken zorgen er dan ook voor dat je in de jaren ’70 bent beland. Overigens zijn bloemenprintjes ook heel prima te combineren met uiteenlopende accessoires, zoals mooie kleurrijke grote oorbellen of wat dacht je van heel veel felgekleurde armbandjes, enkelbandjes of kettinkjes. Veel vrolijke sieraden helpen je outfit bovendien levendiger te maken.

Ontdek de hippie in jezelf

Je bent wat je uitstraalt, zeggen ze weleens. Dit klopt heel erg, aangezien je uitstraling een hoop invloed kan hebben op welke mensen jij allemaal aantrekt en hoe jij in het leven staat. Mensen houden nou eenmaal van positieve en vrolijke mensen die geen zorgen hebben en alles uit het leven halen. Zodra je zeker bent van je zaak en je niet laat leven door het (soms zo pittige) leven, kun je de hippie in jezelf ontdekken en dit extra benadrukken door een Bohemian kledingstijl te creëren.

Lees ook:  Ontspannende oefeningen bij ademhalingsproblemen

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings