Beschermen tegen de zon doe je zo!

27/03/2024
111
beschermen tegen de zon

Jezelf beschermen tegen de zon is zeer belangrijk. Met deze eenvoudige tips kun je jezelf effectief beschermen en zorgeloos genieten van de zon. Wil jij je ook graag beter kunnen beschermen tegen de zon? Lees dan snel verder!

Zonnebrandcrème

Zonnebrand, een verkorting van zonnebrandcrème, is een product voor het beschermen van de huid tegen schadelijke blootstelling aan de zon. De zon straalt UV-straling uit die negatieve effecten heeft op de huid. Zo kun je je verbranden, de huid kan vroegtijdige veroudering krijgen en het risico op huidkanker wordt verhoogd. Door zonnebrand te gebruiken komt er een laagje op de huid die de UV-stralen afstoot. Het gebruik is belangrijk voor alle leeftijden en huidtypes en zelfs ook in de wintermaanden, wanneer de zon niet zichtbaar is. Het is daarom belangrijk om voor de beste zonnebrand te kiezen.

Let op de SPF!
Het eerste waar je naar moet kijken als je zonnebrand gaat kopen, is de SPF. Deze SPF hangt af van het weer en de hoeveelheid zon die je zal zien die dag. Breng de zonnebrand regelmatig opnieuw aan, om beschermd te blijven. Voor je lippen bestaat tegenwoordig ook een lippenbalsem met SPF!

Een goede zonnebril

Naast de beste zonnebrand kopen, zijn er nog andere dingen die je kunt doen om jezelf te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een zonnebril. Niet alleen is een zonnebril stijlvol, maar het zal ook je ogen beschermen tegen de UV-stralingen van de zon. Deze stralingen zijn namelijk niet alleen slecht voor je huid, maar ook voor je ogen. Zo kan het hoornvlies verbranden, de ooglens sneller verouderen en is het risico op oogziekten verhoogd. Daarnaast helpt een zonnebril ook tegen verblinding door het felle zonlicht.

In combinatie met een normale bril

Heb je al een normale bril? Je kunt dan kiezen tussen een overzetbril of een zonnebril op sterkte. Een overzetbril is zoals de naam het al zegt, een zonnebril die je over je normale bril heen zet. Dit is dan een ‘’normale zonnebril’’ zonder sterkte, maar de beentjes zijn langer zodat het perfect over de normale bril heen past. Een zonnebril op sterkte kan een investering zijn waar je jezelf een enorm groot plezier mee zal doen. Je beschermt dan niet alleen je ogen, maar je helpt ze ook, net als met een normale bril!

Jezelf beschermen tegen de zon

De ideale kleding

Daarnaast kun je jezelf ook met kleding beschermen tegen de straling van de zon. Het is voor de hand liggend om een hoed of pet te dragen wanneer je naar buiten gaat. Wat minder voor de hand liggend is, is om donkere en langere kleding aan te doen. Je denkt nu vast: ‘’Donkere kleding in de volle zon? Dat is toch hartstikke warm?” Dat klopt. Maar donkere kleuren bieden betere bescherming tegen UV-stralen. Omdat donkere kleuren, integestelling tot lichtere kleuren, de straling absorbeert wordt het warm maar kan de straling geen kant meer op. Ook kledingstukken met lange mouwen of lange broekspijpen of lange rokken zijn beschermend.

Lees ook:  FUE haartransplantatie en DHI haartransplantatie

Kleding met ingebouwde UV-bescherming
Op de markt vind je ook steeds vaker kleding met ingebouwde UV-bescherming. Deze kleding heeft dan een UPF (Ultraviolet Protection Factor) die gelijkstaat aan de SPF van zonnebrand. Binnenkort de zon in? Nu weet je in ieder geval hoe je jezelf moet beschermen!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Rimpels op je bovenlip verminderen met fillers

4 onmisbare kledingitems tijdens de zwangerschap

De 4 must-have items voor elke vrouw!

Acne aanpakken: hoe doe je dat?

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings