Beautywinkels in Duitsland

17/01/2023
2494
beautywinkels duitsland

Veel Nederlanders gaan in Duitsland naar de supermarkt, shoppen en op vakantie. Veel winkels die wij hier in Nederland kennen, zoals de Lidl, zijn van oorsprong Duits of hebben ook vestigingen liggen in Duitsland. Maar zij hebben ook winkels die wij hier in Nederland niet kennen. Zo hebben zij onder andere beautywinkels zoals de DM, Rossmann en Muller. In deze blog nemen wij een kijkje naar het assortiment dat zij aanbieden en wat eigenlijk de verschillen zijn met Nederlandse beautywinkels. Op die manier kun jij je alvast voorbereiden voor als je op vakantie gaat naar een van de vele vakantiehuisjes in Duitsland en van plan bent om een dagje te gaan shoppen voor make-up!

Verschillen met Nederlandse beautywinkels

Het grootste verschil tussen Duitse en Nederlandse beautywinkels is het assortiment en de prijs. Waar wij in Nederland meestal 1 á 2 ‘huismerken’ per beautywinkel hebben en de rest van het assortiment opgevuld met A-merken. In Duitsland hebben zij al deze A-merken, en zelfs nog meer, en meerdere ‘huismerken’ per winkelketen. Hierbij zijn deze winkelketens in Duitsland groter dan Nederlandse ketens. Hierdoor kunnen zij meer merken aantrekken en verkopen. Ook de inkoopprijs kunnen zij beter onderhandelen omdat ze meer inkopen.

Doordat zij groter zijn, meer inkopen en meer huismerken verkopen, zijn over het algemeen de beautywinkels in Duitsland iets goedkoper dan bij ons in Nederland. De prijzen kunnen uiteenlopen van een paar euro bij de A-merken, maar kunnen bij de ‘huismerken’ toch heel wat schelen. Zeker als je veel van deze producten gebruikt. Als je dus groot doet inkopen met je make-up of gezichtsreinigers, is het wellicht slim om dit in Duitsland te gaan kopen.

Assortiment

Het assortiment van beautywinkels in Duitsland tegenover de Nederlandse zijn erg verschillend. In de Nederlandse beautywinkels bestaat het assortiment eigenlijk uit make-up, parfum, huidverzorgingsproducten en gadgets om je te helpen bij je uiterlijke verzorging. Bij de Duitse beautywinkels krijg je al deze producten en nog veel meer. Er zijn ook medicijnen, babyproducten en leuke hebben-dingetjes te vinden. Om die reden zijn Duitse beautywinkels misschien compleet vergelijkbaar met Nederlandse beautywinkels, maar juist met drogisterijen zoals de Kruidvat. Zo weet je in ieder geval dat als je iets nodig van een drogisterij, je naar een DM, Rossman of Muller kunt gaan.

Het fijne aan deze Duitse beautywinkels is dat ze door heel het land liggen. Dus zelfs als je op vakantie bent in een vakantiehuis bodensee, is er altijd wel een winkel in de buurt.

Meer lezen op Beautyweb? Lees hier het artikel over duurzame beauty.

Lees ook:  Is hij of zij de ware? Zo weet je het zeker!

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings