Bank schoonmaken

05/09/2022
1010
bank reinigen

De bank is een van de meest gebruikte voorwerpen in je huis. Na een lange dag op het werk ploft iedereen meteen neer op de bank. Het is dan ook niet vreemd dat een bank snel vies wordt. Bij een stoffen bank kan vuil makkelijk in de bank trekken. Daarnaast is het ook erg prettig om de bank eens een goede opfrisbeurt te geven. Met de volgende tips is het makkelijker om jouw bank te reinigen. Op deze manier blijft je bank schoon en fris.

Er zijn allemaal middelen waarmee je de bank makkelijk en eenvoudig schoon kunt maken. Daarnaast zijn er vloeistoffen waarmee je jouw bank kan beschermen. Echter zijn deze producten ontzettend duur en kun je de bank ook met huis-tuin-en-keukenmiddel schoonmaken. In dit artikel ga ik er vier voor je op een rij zetten. Wil je je interieur naast schoon ook mooi maken? Kijk hier eens naar hoe je interieur styled!

Groene zeep

Groene zeep wordt vaak gebruikt bij het poetsen van banken, omdat het een mild schoonmaakmiddel is. Hierdoor ontstaan er geen vlekken. Maak een sopje met warm of lauw water en giet hier wat groene zeep bij. Pak een spons of doekje en verwijder hiermee de vlekken uit de bank. Het is belangrijk dat je de zeep goed verwijderd en de bank erna goed laat drogen. Als je dit niet doet, kunnen er strepen achterblijven op de bank. Groene zeep kan na het poetsen ook weer vuil aantrekken. We raden dan ook aan om groene zeep alleen maar bij vlekken te gebruiken. Groene zeep wordt dan ook niet gebruikt bij een opfrisbeurt van de hele bank.

Baking soda

Ook baking soda is een veelgebruikt middel om een bank schoon te maken. Je maakt eenvoudig een sopje met warm of lauw water en voegt hier vervolgens een aantal schepjes soda aan toe. Het is belangrijk om de bank goed droog te deppen. Soda wordt vaak gebruikt om de bank op te frissen en is minder geschikt voor het verwijderen van vlekken.

Azijn

Na een lange tijd kan jouw favoriete bank muf gaan ruiken. Als dit zo is, kun je de bank schoonmaken met schoonmaakazijn. Je kunt dit eenvoudig doen met een plantenspuit. Vul de spuit voor de helft met water en de helft met azijn. Besproei vervolgens de bank en laat dit een tijdje intrekken.

Stoomreiniger

Het gebruiken van een stoomreiniger is een duurdere oplossing, maar als je deze in huis hebt, zou ik deze ook gebruiken om de bank te reinigen. Er is ook een optie om een stoomreiniger te huren. Het voordeel hiervan is dat je de bank niet alleen reinigt, maar ook direct alle vieze geurtjes uit de bank verwijdert.

Lees ook:  Cadeautje van Sothys, voor jou

Het laten doen

Zijn bovenstaande methodes je toch net wat teveel moeite? Dat begrijpen wij volledig, het is ook veel fijner om zonder al te veel moeite weer een heerlijk schone bank te hebben. Is je vent echter geen handige Harrie? Niet getreurd, laat je bank reinigen door een professioneel team als deze jongens. Zonder dat jij je handen uit de mouwen hoeft te steken, is jouw bank weer brandschoon!

Welke manier je ook kiest, jij kunt er weer binnen de kortste keren een lekker schoonheidsslaapje op doen!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke mode bestellen vrouwen het meest online?

Dit betekent het symbool op jouw beautyproducten

Hoe verzorg je de huid rond je ogen?

Bordspellen en de voordelen voor de geestelijke gezondheid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings