5 tips om zelfverzekerder te zijn in een bikini

25/07/2022
706
zelfverzekerd bikini

In de zomer lekker naar het strand, de zee of naar het zwembad? Een dagje waterpret is in de zomer altijd een goed idee. Natuurlijk wil jij jezelf wel mooi voelen in een bikini. Wij zijn van mening dat iedereen een bikini body heeft, maar toch kan het voor sommigen een hele stap zijn om in een bikini op het strand te verschijnen. Daarom hebben wij 5 tips om zelfverzekerder te zijn in een bikini opgesteld. Zo kun jij de volgende keer vol zelfvertrouwen over dat strand lopen!

Bewustwording van jezelf

Voor jou kan het misschien heel spannend zijn om ergens in bikini te verschijnen. Maar jij hebt net zo veel recht op een dagje strand of zwembad als iemand anders! Je hoeft je dus helemaal niet druk te maken om hoe je eruit ziet. Uiteindelijk ga je toch voor jezelf naar het strand, om afkoeling te zoeken of voor een gezellige dag met vrienden. Het begint dus allemaal bij bewustwording van jezelf en dat je niet te streng hoeft te zijn. Wees lief voor jezelf en lees hieronder de 5 tips waarmee jij zelfverzekerd kan zijn in een bikini.

Instagram

Instagram is dé plek waar alle topmodellen bikini foto’s plaatsen. Maar bedenk goed! Deze foto’s zijn in de meeste gevallen bewerkt en kloppen niet helemaal met de realiteit. Ook dunne modellen hebben vetrollen als ze zitten, maar in bepaalde houdingen ziet het er allemaal strak uit voor de foto. Als jij je beter wilt voelen over jezelf, probeer dan eens om wat meer body positive influencers te volgen die realistische foto’s plaatsen. Hierdoor raak je wellicht geïnspireerd om een stuk minder negatief naar jezelf te kijken.

Plezier

Bedenk waarom je de deur uit gaat in bikini: waarschijnlijk om verkoeling te zoeken of je gaat een gezellige dag met vrienden of familie beleven. Hoe zonde is het, als je hier niet bij kan zijn omdat je te onzeker bent over jezelf? Denk dus aan alle leuke momenten die je gaat missen als jij thuis zou blijven.

Mooie bikini

Met deze tip voel jij je sowieso zelfverzekerder in je bikini. Door een bikini te dragen die jij zelf mooi vindt, voel je je namelijk meteen een stuk zelfverzekerder. Hierbij maakt het helemaal niks uit welke kleur of vorm de bikini heeft, het gaat er namelijk om wat jij zelf mooi vindt. Dus trek die ene bikini aan en ga ervoor! Wist je dat er ook speciale prothese bikini’s zijn, voor vrouwen die een operatie aan de borsten hebben gehad? Met een prothese bikini kunnen ook deze vrouwen zelfverzekerd over het strand lopen.

Omgeving

Een andere belangrijke tip is om eens even stil te staan bij het feit dat de meeste mensen gewoon met zichzelf bezig zijn. Als jij op jouw handdoekje in de zon ligt, ben je dan bezig met het uiterlijk van anderen? Waarschijnlijk niet! Iedereen die een leuk dagje uit gaat, is vooral met zichzelf bezig en niemand zal jou constant in de gaten houden. Jouw onzekerheid zit dus vooral in je eigen hoofd. Het is misschien moeilijk om dit los te laten, maar besef dat er waarschijnlijk niemand is die naar jou kijkt en al helemaal niemand die zomaar zal oordelen.

Lees ook:  Een knusse slaapkamer voor in de winter: zo creëer je dat!

Gezelschap

De laatste tip is om met gezelschap om te gaan waar jij je prettig bij voelt. Met deze mensen kun je wellicht ook bespreekbaar maken dat jij een beetje onzeker bent over jezelf in een bikini. Als je met de juiste mensen omgaat, zul je merken dat ze alleen maar het beste in je naar boven willen halen. En juist dát zijn de mensen die je voor geen goud meer mag laten gaan.

Met deze tips loop jij deze zomer zelfverzekerd in bikini. Kun jij de nodige body positivity wel gebruiken? Lees dan ook eens onze blog over meer tevreden zijn met je eigen lichaam.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Hoe zorg je voor hygiëne in schoonheidssalon?

Meroda Changing Foundation review

Voorbereid de herfst in

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings