Tips en producten om mee eters te verwijderen

17/10/2023
831
mee eters verwijderen

Iedereen kent ze wel: mee-eters. Die kleine zwarte puntjes die zich maar al te graag nestelen op onze huid. Frustrerend, nietwaar? Hoe we ze ook benaderen, ze lijken altijd weer terug te komen. Er zijn veel verschillende manieren om mee eters te verwijderen, maar welke zijn nu echt effectief? In dit artikel geven we tips hoe mee eters te verwijderen. Daarnaast geven we productadvies om de mee eters en puistjes zo goed als buiten de deur te houden. Lees meer voor meer informatie!

Wat zijn mee-eters eigenlijk en hoe ontstaan ze?

In de dermatologie worden mee-eters ook wel ‘comedonen’ genoemd. Ze vormen zich wanneer de poriën in onze huid verstopt raken met een mix van dode huidcellen en overtollig talg. Een mee-eter ontwikkelt zich wanneer deze opgehoopte mix van cellen en talg in aanraking komt met lucht. Deze lucht oxideert, wat resulteert in het karakteristieke zwarte puntje waaraan ze hun naam ontlenen.

Er zijn twee types te onderscheiden: open comedonen (zwarte puntjes) en gesloten comedonen (witte puntjes). Mee-eters zijn vaak een voorteken van acne, omdat de verstopte poriën ontstekingen in de huid kunnen veroorzaken. Factoren zoals hormonale schommelingen, genetica, en het gebruik van bepaalde cosmetica kunnen bijdragen aan de vorming ervan.

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen van mee-eters begint bij een goede huidverzorgingsroutine. Reinig je huid dagelijks met een milde cleanser en verwijder altijd je make-up voor het slapengaan. Kies voor niet-comedogene producten om poriën vrij te houden en zet in op regelmatige exfoliatie om dode huidcellen te verwijderen. Vergeet niet je huid te hydrateren met een olievrije moisturizer en bescherm jezelf tegen de zon om de huid gezond te houden. Een goede methode hierbij is het gebruik van korean skincare. Bekijk onze korean skincare review en kom er achter wat het voor jou kan betekenen!

Stapsgewijze aanpak om mee eters te verwijderen

De vraag van vandaag luidt: hoe mee-eters verwijderen? Wel, er zijn enkele bewezen technieken en methoden om dit te bereiken, laten we die samen doorlopen.

1.      Voorbereiding is essentieel

Begin met het reinigen en stomen van je gezicht. Dit laatste kan door een warme (niet hete!) douche te nemen of je gezicht voorzichtig te stomen met een kom heet water en een handdoek over je hoofd. Het stomen helpt om de poriën te openen en de mee-eters makkelijker te verwijderen.

Ook kun je er voor kiezen om de huid van te voren te scrubben met een peeling of een lysing (korrelvrije peeling). Dit zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd. De huidlaag wordt dunner, daardoor kunnen mee eters makkelijker worden verwijderd.

2.      Comedonenlepeltjes: het geheime wapen

Lees ook:  Waarom is parfum zo duur geworden?

Het comedonenlepeltje, ook wel een comedonen verwijderaar, is een handig hulpmiddel om voorzichtig druk uit te oefenen rond de mee-eter. Hierdoor komt de inhoud zonder veel gedoe naar buiten. Vergeet niet om het lepeltje voor en na gebruik te ontsmetten om bacteriën op afstand te houden. TIP: veel mensen knijpen met hun nagels/ vingers de mee eters uit. Doe dit niet! Dit kan ontstekingen opleveren. Ook kun je je huid zo danig beschadigen dat je littekens kunt krijgen.

hoe mee eters verwijderen neus

3.      De mee eters zijn verwijderd, wat nu?

Na het verwijderen van de mee eters, ga je het gebied nogmaals ontsmetten. Dit kan met een watje met alcohol (70%). Alcohol voor de huid kun je krijgen bij een drogisterij. Daarna is het de bedoeling dat je de huid kalmeert en verzacht. Dit kan met adstringerende toner en een hydraterende crème. Dit zorgt er ook meteen voor dat de poriën worden gesloten. Ook wordt de huid dan beschermt tegen het vuil van buitenaf. Geef je huid even de tijd om te herstellen, doe er niet meteen make up op maar laat het even rusten.

Producten en tools om mee eters te verwijderen

Mee-eters verwijderen vraagt om specifieke producten en tools die effectief, maar ook zacht zijn voor de huid. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van enkele essentiële hulpmiddelen die je kunt overwegen voor jouw huidverzorgingsroutine.

Salicylzuur en benzoylperoxide

Deze twee ingrediënten worden vaak gevonden in cleansers en lotions gericht op acne en mee-eters. Ze helpen bij het reinigen van verstopte poriën en het bestrijden van bacteriën. Salicylzuur exfolieert de huid en benzoylperoxide doodt bacteriën.

Een voorbeeld van een product met salicylzuur en benzoylperoxide: Paula's Choice SKIN PERFECTING

Paula's Choice SKIN PERFECTING 2% BHA Liquid Exfoliant

Bekijk de prijs bij bol.com

Neus strips en porie-strips

Speciaal ontwikkeld voor de neus, maar ook beschikbaar voor andere delen van het gezicht, helpen deze strips om olie en vuil dat mee-eters vormt te verwijderen.

Een voorbeeld van neus strips is dit bekende product van TikTok: Lanbena strips

Lanbena strips - Anti mee-eters

Bestel nu!

Het comedonenlepeltje

Een klein metalen tooltje met een lus aan het uiteinde. Hiermee kun je voorzichtig mee-eters uitdrukken, mits je vooraf je huid goed hebt voorbereid door te stomen en te reinigen.

Mee-eters verwijderen - Blackhead remover 

Bekijk de prijs bij bol.com

Kleimaskers

Kleimaskers, zoals die op basis van kaolien of bentoniet, helpen om overtollige olie te absorberen en de huid te ontgiften, waardoor de vorming van mee-eters kan worden verminderd.

Lees ook:  Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

Een voorbeeld van zo’n kleimasker: Paula's Choice SKIN BALANCING Masker

Paula's Choice SKIN BALANCING Masker 

Bekijk de prijs bij bol.com

Exfoliërende Scrubs

Milde scrubs met natuurlijke exfoliërende deeltjes kunnen helpen om dode huidcellen te verwijderen en de poriën vrij te maken. Exfoliëren betekend het verwijderen van dode huidcellen op het huidoppervlak.

Een voorbeeld van een exfoliërende scrub is: Paula's Choice The UnScrub

Paula's Choice The UnScrub

Bekijk de prijs bij bol.com

Veelgestelde vragen over mee eters verwijderen

Het aanpakken van mee-eters kan soms aanvoelen als een veldslag waarin we gewapend met strips, lotions en wilskracht de strijd aangaan met deze hardnekkige, kleine indringers. Hieronder zijn veelgestelde vragen beantwoord om meer duidelijkheid te geven over hoe mee eters te verwijderen.

Hoe kan ik mee-eters op de neus verwijderen?

Een vraag die velen zich stellen: "hoe mee eters verwijderen op de neus?" Vaak komen dan neus strips naar voren, dit vanwege het gebruiksgemak. Na het stomen van het gezicht (om poriën te openen) breng je de strip aan op een schone neus. Even een paar minuten wachten en daarna de strip verwijderen door er voorzichtig aan te trekken.

Wat te doen met grote mee-eters?

"Grote mee-eters verwijderen, hoe doe ik dit?” Voor dieper liggende en grotere mee-eters, is professionele hulp van een dermatoloog of een ervaren schoonheidsspecialist aan te bevelen om littekens en huidbeschadiging te voorkomen.

Is uitknijpen een goede methode om mee-eters te verwijderen?

Hoewel het verleidelijk kan zijn, is uitknijpen vaak niet de beste methode omdat dit de huid kan beschadigen en infecties kan veroorzaken.

Hoe vaak mag ik mee-eters verwijderen?

Frequentie is afhankelijk van je huidtype en -conditie. Voor sommigen kan een wekelijkse routine werken, terwijl anderen wellicht minder vaak hoeven te exfoliëren en mee-eters te verwijderen.

Aan de slag met mee eters verwijderen

Na al deze informatie ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan met de mee eters. Iedere huid is uniek, wat voor de een werkt, hoeft niet perse voor de ander te werken. Blijf dus luisteren naar jouw huid, en pas je routine daarop aan.

Alles geprobeerd maar nog steeds last van mee eters? Raadpleeg dan een huidtherapeute, dermatoloog of je huisarts.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook: 12 redenen voor het hebben van een slechte huid of de complete gids voor natuurlijke huidverzorging.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings