Tape hooikoorts: ervaringen, tips en alternatieven voor allergieën

15/05/2023
734
tape hooikoorts ervaring

Het is weer de tijd van het jaar: de lentezon schijnt, de bloemen beginnen met bloeien en de vogeltjes fluiten vrolijk in de bomen. Voor veel mensen is het voorjaar minder genieten, het snotteren, niezen & jeuken is weer begonnen want hooikoorts staat om de hoek. Als je een van die pechvogels bent die jaarlijks last heeft van pollen die door de lucht vliegen, ben je hier op de juiste plek. Wij hebben een interessante methode die belooft verlichting te brengen: tape. Deze alledaagse huishoudelijke tool zou weleens jouw geheime wapen kunnen zijn tegen de gevreesde hooikoortssymptomen. Lees dit artikel om meer te weten te komen over: tape hooikoorts ervaringen.

Hooikoorts, wat is het? En wat zijn de symptomen?

Hooikoorts, is een allergische reactie op pollen van grassen, bomen en bloeiende planten. Wanneer deze pollen in de lucht zweven en je ze inademt, reageert je immuunsysteem overdreven en veroorzaakt het een reeks onaangename symptomen.

De meest voorkomende symptomen van hooikoorts zijn niezen, jeukende en tranende ogen, een verstopte of lopende neus, jeukende keel en vermoeidheid. Voor veel mensen kunnen deze klachten ongemak veroorzaken en hun dagelijkse activiteiten belemmeren, vooral tijdens het pollenseizoen. Het kan leiden tot verminderde concentratie, prikkelbaarheid en verstoring van de slaap. Heel vervelend dus! Er zijn verschillende manieren om hooikoorts klachten te verminderen of te verhelpen, denk eens aan: medical taping.

Tape hooikoorts ervaringen

Steeds vaker komen er medical taping hooikoorts ervaringen naar voren, veel mensen praten over dit onderwerp. Mensen die jaarlijks geconfronteerd worden met de symptomen van hooikoorts, hebben geëxperimenteerd met verschillende methodes om verlichting te vinden. Een verlichting is: tape. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Bij medical taping wordt tape op een specifieke manier aangebracht op de rug, met als doel de huid op de juiste plaatsen te beïnvloeden. Bij hooikoorts wordt de tape met een specifieke techniek op de rug aangebracht, waarbij rekening wordt gehouden met de meridianen (energiebanen) en acupunctuurpunten die verband houden met de longen en bronchiën. Door de tape op deze plekken aan te brengen, wordt het zenuwstelsel gestimuleerd en wordt de doorstroming van energie bevorderd. Dit verklaart waarom veel mensen met hooikoorts verlichting ervaren door het intapen van hun rug.

De voordelen van deze tape

Een van de voordelen van medical taping is dat het een medicijnvrije benadering is om hooikoortsklachten te verminderen. De tape blijft gedurende meerdere dagen op de huid zitten, waardoor er een 24- uurs behandeling plaatsvindt. Dit betekent dat de verlichting constant aanwezig kan zijn, zelfs tijdens de blootstelling aan pollen.

De nadelen aan medical taping

Het enige nadeel van medical taping is dat je op warmere dagen met tape op de rug loopt, wat niet altijd heel classy uitziet. Het geneest hooikoorts niet, maar vermindert de klachten.

Lees ook:  Gratis online yoga met de lesprogramma’s van EkhartYoga

Intape hooikoorts ervaring

Bij het intapen van hooikoorts zijn er twee veelgebruikte technieken: de I-stroken en de X-tape. Het is belangrijk op te merken dat bij het intapen van de wervelkolom extra voorzichtigheid geboden is en het raadzaam is om begeleiding te zoeken van een professionele therapeut.

Bij de I-stroken breng je twee verticale stroken tape aan aan weerszijden van de wervelkolom, waarbij de wervelkolom zelf vrijgelaten wordt. Dit helpt bij het stimuleren van de meridianen en energiebanen die verband houden met de longen en bronchiën.

De X-tape daarentegen omvat een techniek waarbij een gedeelte van de wervelkolom wordt getapet in de vorm van een "X". Deze tape-aanbrengmethode zorgt voor een sterke segmentale stimulatie van de midline.

Op YouTube staan veel filmpjes die je kunt gebruiken als voorbeeld bij het tapen.

Intapen voor hooikoorts bij de Fysio

Je kan er ook voor kiezen om je te laten intapen door de Fysiotherapeut. Door hun expertise in het correct aanbrengen van tape en kennis van de anatomie en energiebanen, kunnen fysiotherapeuten de juiste technieken toepassen om de gewenste resultaten te bereiken. Let wel op! Deze behandeling wordt niet vergoed. Wel is het zo dat het geen dure behandeling is. Kijk eens op internet of een fysiotherapeut bij jou in de buurt deze behandeling uitvoeren.

fysio

Mijn medical taping hooikoorts ervaring

Bij de fysiotherapeut kreeg ik twee grote stroken tape op mijn rug geplakt. Het tapen was zo gebeurd en ik had er helemaal geen last van. Je kan er gewoon mee douchen en de tape blijft wel een week zitten.

De eerste paar dagen merkte ik nog geen verschil, hoewel er daarna minder jeuk aanwezig was. Ik moest minder niezen en had veel minder last van een verstopte neus. Ik kon weer lekker buiten sporten en genieten van de zon, zonder al die klachten. Het enige nadeel was dat als ik een leuke top of bikini wilde dragen je die tape dan zag, maar het was voor een goed doel: ik had (bijna) geen klachten meer!

Welke soort tape wordt er eigenlijk gebruikt?

Bij het intapen tegen hooikoorts wordt er gebruikt gemaakt van Kinesiotape. Dit is kwalitatief goede tape die lang blijft zitten. Bij het kiezen van kinesiotape is de kwaliteit belangrijk kijk naar de fijne organische katoenen vezels en een krachtige lijmlaag, dit is het belangrijkste aan de tape. Goede kinesiotape kan langdurig gedragen worden, zelfs tijdens intensieve activiteiten, zweten en zwemmen. Zo kun je zonder zorgen genieten van de voordelen van de tape en het maximale effect van de behandeling ervaren.

Lees ook:  Stijlvol ouder worden
Medical taping hooikoorts ervaring

Lees ook: Aromatherapie en de luchtwegen, om meer te weten te komen over hoe aromatherapie in verband staat met de luchtwegen. Weet jij wat je moet doen als je allergisch bent voor haarproducten? Klik hier.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings