Groene huidverzorging

18/12/2018
757
groene huidverzorging

Het is echt mogelijk: 100% natuurlijke en groene cosmetica maken zonder geïsoleerde stoffen, emulgatoren en conserveringsmiddelen. Je kunt voor de dag- en nachtverzorging verschillende huidoliën gebruiken in combinatie met een lotion op basis van hydrolaten. Huidolie wordt goed opgenomen en laat geen vetlaag achter. Dit werkt prachtig en het is de meest natuurlijke en eerlijke groene huidverzorging. Zelfs tijdens de zomerdagen liggend in de hangmat, krijgt jouw huid de bescherming die het nodig heeft.

Voor de reinigingsolie, peelings en maskers kan gebruik worden gemaakt van noten, zaden, bonen, leem en vruchten. Voor de voeding, verzorging en bescherming van de huid zijn er vette plantoliën, aromatisch water (hydrolaten) en essentiële oliën. Gun je huid elke dag een verzorging op maat. Kijk naar wat je huid die dag nodig heeft, afhankelijk van de omstandigheden (zoals het weer, het seizoen, hoe je je voelt of wat je gaat doen).

Een huidolie of balsem bestaat uit vette plantoliën en/of plantenwassen waaraan in olie oplosbare werkstoffen zoals essentiële oliën toegevoegd kunnen worden. De essentiële oliën geven een huidolie een heerlijke en natuurlijke geur en een extra werking. Daarnaast is het bijzonder fijn om een lotion te gebruiken, bestaande uit hydrolaten met in water oplosbare werkstoffen zoals zouten en edelsteenelixers. De werkstoffen opgelost in olie of water blijven sprankelend en actief. Dus er is geen conservering of emulgator nodig.

De huid zal misschien even moeten wennen aan deze nieuwe manier van huidverzorging. Maar het is zo fijn om zuivere producten op je huid te gebruiken, waarbij de natuurlijke geur een prachtige extra toevoeging is. Dus: green it is!

Recept voor reinigingsolie:

  • 50 ml abrikozenolie;
  • 30 ml amandelolie;
  • 30 ml kokosolie;
  • 15 druppels bergamotblad of citroenblad;
  • 15 druppels lavandin;
  • 5 druppels appelsalie.

Meng alle ingrediënten door elkaar en klaar is je reinigingsolie! Het oogt natuurlijk nog mooier als je de olie in een decoratief flesje doet. 

Met dank aan Ellen Wagenaar.

Lees ook:  Water drinken om je huid te verbeteren

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings