Een gezonde en stralende huid met vitamine K2

19/06/2019
1104
vitamine k2

Vitamine K2?

Vitamine K2 is een in vet oplosbare vitamine die essentieel is voor de stofwisseling en het behoud van gezonde botten en tanden. Het speelt ook een belangrijke rol bij de bloedstolling en het voorkomen van hart- en vaatziekten. K2 is van nature aanwezig in gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals kaas en natto, en kan ook worden verkregen uit voedingssupplementen. Onderzoek heeft aangetoond dat een adequate inname van vitamine K2 kan bijdragen aan het verminderen van de kans op osteoporose en het verbeteren van de gezondheid van het hart.

Kan vitamine K2 zorgen voor een mooiere huid?

Hoewel vitamine K2 belangrijk is voor de algehele gezondheid, zijn er geen wetenschappelijke studies die aantonen dat het direct zorgt voor een mooiere huid. Wel is het zo dat een tekort aan K2 kan leiden tot huidproblemen zoals acne en rosacea. Daarnaast kan vitamine K2 indirect bijdragen aan een gezondere huid door het verbeteren van de bloedcirculatie en het voorkomen van ontstekingen in het lichaam.

Gezonder met vitamine K2

Wat is de link tussen een elastische huid en vitamine K2?

De doorbloeding van de huid is mede afhankelijk van de elasticiteit ervan. Het blijkt dat hoe minder kalk in de vaten, hoe elastischer de huid zal zijn. Dat is een van de rollen van K2. Het bevordert de microcirculatie. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk.

Lees hier ook alles over de voordelen van vitamine C voor de huid.

Waarin zit vitamine K2?

Enkele voedingsbronnen die rijk zijn aan vitamine K2 zijn onder andere zuurkool, zuivelproducten (vooral harde kazen), lever en ander orgaanvlees, rundvlees, varkensvlees, eigeel, kip, vette vis zoals zalm en natto, een traditioneel Japans gerecht van gefermenteerde sojabonen. Het is belangrijk op te merken dat K2 een in vet oplosbare vitamine is, wat betekent dat het niet veel voorkomt in vetarme en magere dierlijke producten. In tegenstelling tot andere in vet oplosbare vitaminen (A, D en E) wordt vitamine K niet opgeslagen in het lichaam en wordt het gerecycled in beperkte hoeveelheden.

vitamine k

Ontgifters voor een stralende huid

Waar let men nog meer op als het over gezonde voeding en supplementen gaat?

Ontgifters zijn belangrijk voor een stralende huid. Er zijn verschillende planten die het verwijderen van gifstoffen in het lichaam vergemakkelijken. Denk dan onder meer aan broccoli, prei, asperges en verschillende kruiden als oregano, kurkuma, gember en laos.

Brug tussen vitaminen en mineralen

Fulvinezuur is al langer bekend als krachtige natuurlijke antioxidant. Wat doet het nog meer?
“Fulvinezuur is in de Chinese geneeskunde zelfs al eeuwenlang befaamd en het is bekend onder de naam Wu Jin San, het zwartgouden medicijn. Dat komt doordat het onder meer noodzakelijk is voor de werking van vitaminen, ook de al eerder genoemde K2. Net als andere humussubstanties vormt het een brug tussen de werking van vitaminen en mineralen. Het stimuleert het immuunsysteem en het bevordert het herstel van wonden van de huid. Het bevordert de gezondheid van de darm én van de huid.”

We schreven al vaker over de relatie tussen voeding, gezondheid en een mooie huid, bijvoorbeeld in ons artikel Eet je mooi en gezond, en het artikel over de relatie tussen voeding en langer en gelukkiger leven. Ook schreven we een artikel over het belang van magnesium.

Lees ook:  De 10 beste dagcrèmes voor een oudere huid

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings