Wat te doen aan vet haar?

26/04/2019
805

Waar een probleem is, is meestal ook wel een oplossing. Met de juiste verzorging kun je je vettige haar omtoveren in fris, zacht en glanzend haar.

Je gezondheid

Net zoals de huid, weerspiegelt haar je gezondheid. Stress, vermoeidheid en ziekte zorgen ervoor dat je haar zijn glans en veerkracht verliest. Vet haar is meestal een gevolg van een slecht voedingspatroon, stress, agressieve haarproducten of een verstoord hormonaal evenwicht. Hierdoor worden talgklieren geactiveerd, wat een vette hoofdhuid tot gevolg heeft. Als je vet haar hebt, heb je meestal ook droge haarpunten. In de puberteit zijn de talgklieren extra actief. Ze maken meer vet aan en je hebt dan dus meer kans op vet haar. Dit gaat op den duur vanzelf over.

Ook nog roos

Soms gaat vet haar samen met roos. De grote hoeveelheid vet op de hoofdhuid zorgt ervoor dat de dode huidcellen, die zich onder het haar ophopen, niet worden verwijderd. Het overtollige vet verspreidt zich niet vanzelf door je haar, maar bijvoorbeeld doordat je met je handen door je haar gaat.

Hulpmiddeltjes

Was je haar met een speciale shampoo voor vet haar. Normaal gesproken is het beter om je haar eens in de drie, vier dagen te wassen. Als je het toch vaker wilt wassen, gebruik dan een hele milde shampoo en gebruik tussen de wasbeurten door droogshampoo.

Kammen en borstels

Gebruik goede producten om je haar te verzorgen! Een goede kam of borstel heeft tanden die niet te dicht op elkaar staan en mooi rond zijn. Scherpe punten beschadigen je haar. Te dicht op elkaar staande tanden zijn moeilijk schoon te houden. Metalen pinnen en tanden zijn uit den boze. Let er altijd op dat de tanden afgeschermd zijn met bijvoorbeeld een kunststof bolletje. Borstels van echt haar zijn het beste, maar vrij duur. Een goed alternatief zijn borstels met synthetisch haar, maar die kunnen statische elektriciteit opwekken bij koud weer.

Lees ook:  Hoe kun je de routine doorbreken op interessante manieren?

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Meroda Changing Foundation review

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

De top 10 beste zilvershampoo voor je haar!

Viral Charlotte Tilbury dupes én reviews

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings