Wallen onder je ogen behandelen

26/06/2023
919
tips tegen wallen

Wallen onder je ogen kunnen je een vermoeide en ouder uitziende uitstraling geven. Gelukkig zijn er effectieve manieren om dit probleem aan te pakken en je een frisse en jeugdige uitstraling te geven. In dit artikel delen we belangrijke tips en adviezen om wallen onder je ogen te behandelen. Volg deze tips op en geniet van een stralende en energieke uitstraling!

Tip 1: Krijg voldoende slaap

Een goede nachtrust is essentieel om wallen onder je ogen te verminderen. Zorg ervoor dat je voldoende slaapt, idealiter tussen de 7 en 9 uur per nacht.

Een goede slaaphygiëne, zoals het creëren van een rustgevende slaapomgeving en het vermijden van schermen voor het slapengaan, kan ook bijdragen aan een betere nachtrust. Probeer een vast slaappatroon te handhaven en creëer een ontspannende bedtijdroutine.

Klik hier voor onze blog over wat slaap kan doen voor je huid.

Tip 2: Drink genoeg water

Voldoende hydratatie is niet alleen belangrijk voor je algehele gezondheid, maar ook voor het verminderen van wallen onder je ogen. Drink dagelijks minstens 8 glazen water en vermijd overmatige consumptie van alcohol en cafeïnehoudende dranken, omdat deze uitdroging kunnen veroorzaken.

Daarnaast kun je ook hydraterende oogcrèmes gebruiken die speciaal zijn geformuleerd om de huid rondom je ogen te voeden en te hydrateren.

Gezond eten tegen wallen

Tip 3: Volg een uitgebalanceerd dieet

Een uitgebalanceerd dieet met veel verse groenten en fruit kan helpen bij het verminderen van wallen onder je ogen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals bessen, spinazie en tomaten, kunnen bijdragen aan een gezonde huid en de zwelling onder je ogen verminderen. Zorg ervoor dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt, zoals vitamine C en vitamine K, die belangrijk zijn voor een gezonde huid.

Tip 4: Het volgen van gezichtsoefeningen

Specifieke gezichtsoefeningen kunnen helpen bij het verminderen van wallen onder je ogen. Probeer regelmatig oefeningen zoals het rollen van je ogen, het knipperen van je ogen snel achter elkaar en het zachtjes tikken op de huid rondom je ogen met je vingertoppen. Deze oefeningen kunnen de bloedcirculatie verbeteren en de zwelling verminderen.

Klik hier voor onze blog over oefeningen voor ontspannen ogen.

Tip 5: Het gebruiken van kamilletheezakjes

Kamilletheezakjes kunnen een natuurlijke remedie zijn tegen wallen onder je ogen. Leg twee gebruikte kamilletheezakjes in de koelkast en plaats ze vervolgens op je gesloten oogleden. Laat ze ongeveer 10 minuten zitten terwijl je ontspant.

De ontstekingsremmende eigenschappen van kamille kunnen helpen bij het verminderen van zwelling en het verzachten van de huid rondom je ogen. Herhaal deze behandeling dagelijks voor het beste resultaat.

Tip 6: Het smeren van oogcrèmes en serums

Er zijn verschillende oogcrèmes en serums op de markt die speciaal zijn ontwikkeld om wallen onder de ogen te verminderen. Kies een product dat ingrediënten bevat zoals retinol, cafeïne of hyaluronzuur.

Breng de crème of serum voorzichtig aan op de huid rondom je ogen volgens de instructies op de verpakking. Gebruik je ringvinger om de crème zachtjes in te kloppen en vermijd te veel wrijven of trekken aan de gevoelige huid rondom je ogen.

wallen

Tip 7: Het smeren van vaseline

Vaseline kan ook gebruikt worden om wallen onder de ogen te verminderen. Breng een kleine hoeveelheid vaseline aan op je vingertoppen en dep het voorzichtig op de huid onder je ogen. De vaseline helpt de huid te hydrateren en te verzachten, waardoor de wallen minder zichtbaar worden. Zorg ervoor dat je geen vaseline in je ogen krijgt en gebruik deze behandeling bij voorkeur 's avonds voor het slapengaan.

Lees ook:  Wat slaap kan betekenen voor je huid

Wil jij weten of vaseline tegen wallen écht werkt? Klik dan op de link voor meer informatie!

Tip 8: Het vermijden van in je ogen te wrijven

Het constant wrijven of wrijven in je ogen kan de zwelling verergeren en de huid rondom je ogen beschadigen. Probeer deze gewoonte te vermijden en gebruik in plaats daarvan een zachte aanraking om oogcrème of make-up te verwijderen. Gebruik milde reinigingsproducten en dep voorzichtig met een zachte handdoek om de huid rondom je ogen te drogen.

Tip 9: Het dragen van zonbescherming

Bescherm je huid tegen schadelijke zonnestralen door dagelijks een zonnebrandcrème met een hoge SPF aan te brengen. Overmatige blootstelling aan de zon kan de huid rondom je ogen beschadigen en de vorming van wallen verergeren.

Breng de zonnebrandcrème gelijkmatig aan op je gezicht, inclusief de huid rondom je ogen, en vergeet niet om regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral als je langdurig aan de zon blootgesteld bent.

komkommerschijfjes tegen wallen

Tip 10: Het gebruiken van komkommerschijfjes

Komkommerschijfjes staan bekend om hun verkoelende en verzachtende eigenschappen. Plaats dunne plakjes komkommer op je ogen en laat ze ongeveer 15 minuten rusten. De natuurlijke eigenschappen van komkommer kunnen helpen bij het verminderen van wallen en het verfrissen van de huid. Ontspan tijdens deze behandeling en geniet van het verkoelende effect op je vermoeide ogen.

Tip 11: Het ondergaan van professionele behandelingen

Als de wallen onder je ogen hardnekkig zijn en niet reageren op thuisbehandelingen, overweeg dan een consultatie bij een dermatoloog of een schoonheidsspecialist. Er zijn verschillende professionele behandelingen beschikbaar, zoals lasertherapie, chemische peelings en injecties, die kunnen helpen bij het verminderen van wallen en het verbeteren van de huidtextuur rondom je ogen.

Conclusie

Wallen onder je ogen kunnen een bron van frustratie zijn, maar gelukkig zijn er effectieve manieren om ze te behandelen. Door voldoende slaap te krijgen, goed gehydrateerd te blijven, een gezond dieet te volgen en natuurlijke remedies te gebruiken, kun je de zwelling en donkere kringen onder je ogen verminderen.

Bovendien kunnen speciale oogcrèmes, serums en zelfs vaseline je helpen bij het verkrijgen van een frisse en jeugdige uitstraling. Volg deze tips en geniet van een stralende en energieke look!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Hoe zorg je voor hygiëne in schoonheidssalon?

Meroda Changing Foundation review

Voorbereid de herfst in

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings