Waarom een powernap gedurende de dag nemen?

23/10/2023
508
een powernap nemen

We zijn allemaal op de hoogte van het schoonheidsslaapje af en toe. Maar ben jij nu op zoek naar methodes om jouw productiviteit te verhogen? Dan kun je ook altijd een powernap nemen! De afgelopen jaren is er steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van powernaps, waaruit is gebleken dat ze een positief effect op brein en lichaam hebben. Niet alleen op ons humeur en uiterlijk dus! Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen om het effect van jouw powernap te optimaliseren.

Wetenschappelijke effecten en voordelen

Een powernap is een korte slaap, maar heeft wel veel verschillende positieve effecten en voordelen. Het is wetenschappelijk bewezen dat een korte slaap helpt om het kortetermijngeheugen te resetten. Hierdoor ontstaat er ruimte voor nieuwe informatie. De slaap bevordert ook het leren en helpt bij het beter onthouden van herinneringen.

Reactiesnelheid verhogen
Studies hebben aangetoond dat een powernap de alertheid en reactiesnelheid kan verhogen. Ook helpen ze bij het verhogen van serotonineniveaus, wat leidt tot een beter humeur en minder stress. Met een powernap kun je zelfs al in een diepe REM-slaap komen, wat de creativiteit stimuleert.

een powernap nemen

Productiever door een powernap nemen?

Op basis van de wetenschappelijk bewezen effecten kunnen we beweren dat een powernap je productiever maakt. De verhoogde alertheid kan leiden tot minder fouten in het werk en het wordt makkelijker om jezelf langer te concentreren op taken zonder vermoeid te raken. Je kunt meer taken uitvoeren en zorgt er daarbij ook voor een verhoogde kwaliteit in de uitvoering van de taken. Daarbij is een schoonheidsslaapje hier en daar niet verkeerd voor je lichaam en welzijn!

Verminderen van stress

Een korte pauze in de vorm van een powernap helpt bij het verminderen van stress, wat vervolgens weer zorgt voor betere besluitvorming. Je voelt je na een korte slaap verfrist en een stuk gemotiveerder, waardoor je met meer energie je taken kunt voltooien.

Een powernap nemen op werk
Powernaps hebben dus zonder twijfel een positief effect op de productiviteit. En waar heb je productiviteit het meeste nodig? Op werk dus. Werkgevers zullen veel baat hebben aan het inrichten van een ruimte op kantoor voor powernaps te kunnen nemen. Hier kunnen werknemers een korte rustperiode nemen om vervolgens vol energie en motivatie weer aan de slag te gaan.

een powernap nemen onder een fleece deken

Benodigdheden voor de perfecte powernap

Een powernap nemen doe je overdag en de kans is groot dat je hier nog geen ritme voor hebt ontwikkeld. Het zal in het begin dan ook lastig zijn om in slaap te vallen. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je slaap te stimuleren. Zorg hierbij voor een comfortabele omgeving waar je in slaap kunt vallen zonder gestoord te worden.

Lees ook:  Niet wachten op symptomen: het belang van preventieve gezondheid

De rol van een fleece deken tijdens je powernap

Een donkere ruimte maakt het makkelijker om in slaap te vallen. Overweeg ook het gebruik van oordopjes, waarmee het makkelijker wordt om in alle stilte te slapen. Een fleece deken kan een belangrijke rol spelen tijdens je powernap.

Een fleece deken biedt een zacht en warm gevoel van veiligheid en geborgenheid. Het fungeert daarnaast als een lichtblokker, zodat het makkelijker wordt om in slaap te vallen. Wil jij nu de leukste en persoonlijkste fleece deken kopen voor jezelf of voor een vriendin? Dan kan je hier jouw fleece dekens bedrukken met een naam of logo!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings