Lichamelijke ontdekkingen in de slaapkamer: hoe pak ik dat aan?

24/04/2023
704
Lichamelijke ontdekking in de slaapkamer

Van jong tot oud, je kunt je lichaam altijd verder blijven ontdekken. Dat kan op verschillende manieren: sportief, sociaal, mentaal, maar ook intiem. Of je nu samen of alleen bent, er is van alles te ontdekken in de slaapkamer. Zo kun je een volgende stap zetten door iets nieuws in bed uit te proberen of toe te voegen. Voor het eerst een toy in bed uitproberen en deze uitzoeken, kan best spannend zijn. Maar intieme ontdekkingen en experimenten, met een partner of jezelf, zijn juist hartstikke gezond. Daarom zetten we in deze blog een paar tips voor je op een rij, om je ontdekkingsreis minder spannend en een stuk fijner te maken. Deze blog gaat over lichamelijke ontdekkingen in de slaapkamer! Veel leesplezier

Stap 1. Goed luisteren

Samen of alleen, het is altijd belangrijk dat je luistert naar wat je wordt verteld en wat je voelt. Dat kan je partner zijn die je vertelt waar ze in geïnteresseerd zijn, wat ze zouden willen uitproberen en wat juist niet. Maar het kan ook je lichaam zijn die je vertelt wat wel goed voelt en wat niet. Denk goed na over wat voor je goed aanvoelt, waar je misschien meer of iets anders zou willen voelen en wat je als minder fijn ervaart. Hiermee kun je bepaalde activiteiten, posities en toys identificeren die mogelijk een goede toevoeging kunnen zijn voor jou. Luisteren en doen zijn twee verschillende dingen. Je kunt naar iets of iemand luisteren, echter hoef je niet gelijk te doen wat je verteld wordt. Wil je partner iets uitproberen, terwijl jij dat toch liever (nog even) niet doet? Leg dit dan rustig uit en doe het niet. 

Stap 2. Research

Wanneer je hebt geluisterd naar je lichaam en/of je partner, wordt het tijd om ideeën en vragen verder uit te werken. Pak je computer, laptop of telefoon erbij en kijk wat er te vinden is over verschillende posities, activiteiten en toys. Zoek uit wat er allemaal mogelijk is, hoe iets kan worden toegepast en lees reviews. Ben je nieuwsgierig naar toys voor tussen de lakens? Probeer dan eens een sextoy-test te doen en lees tips voor het gebruiken van de verschillende toys. Op die manier kun je een geïnformeerde keuze maken, gebaseerd op wat je in eerste instantie wilt uitproberen en de bijbehorende tips en reviews.  

Stap 3. Keuzestress

Wanneer je alles wat je wilt weten hebt onderzocht, wordt het tijd om een keuze te maken. Laat een nieuwe techniek of positie bijvoorbeeld zien aan je partner of kies de toy uit die jij wilt proberen. Let bij het uitzoeken wel op dat je niet te gretig wordt. Het is verstandiger om te beginnen met een kleine variant of een simpele positie. Je kunt altijd een stap verder gaan als dit goed voelt. Als je eruit bent, kun je op een rustig moment samen met je partner hierover praten. Wanneer je zeker bent van je keuze, kun je je nieuwe sextoys bestellen. Deze worden vaak de volgende werkdag al bezorgd. Daarnaast worden pakketten bij de meeste webshops discreet verzonden. Zo weet niemand wat er in je pakket zit en waar het vandaan komt. Dat zal zowel jou als je partner een fijn en veilig gevoel geven. 

Lees ook:  Geef je een diner? Kies de juiste wijn bij het diner

Stap 4. Ready? Set. Go-Oooh!

Je pakket is binnen gekomen en staat rustig op je te wachten in de hal of je partner en jij hebben een nieuwe activiteit of positie uitgekozen. Wat belangrijk is, is dat je er zelf klaar voor bent en hier de tijd voor kunt nemen. Dat het pakket binnen is of de keuze is gemaakt, betekent niet gelijk dat je deze direct uit hoeft te pakken of van start moet gaan. Zorg ervoor dat je een moment uitkiest voor jezelf om de nieuwe activiteit of toy in alle rust uit te proberen. Maak de toy natuurlijk schoon voor het gebruik, ook wanneer deze rechtstreeks uit de verpakking komen en bespreek van tevoren met je partner wat je wel en niet wilt. Eigenlijk kom je nu weer terug bij stap 1. Wanneer je je nieuwe activiteit of toy uitprobeert, is het belangrijk dat je goed luistert naar je partner en je lichaam. Dat je de tijd neemt om je lichaam, dat van je partner en de activiteit of toy leert kennen, is hier het uitgangspunt. Daarnaast is niets in één keer perfect; oefening baart kunst! 

Lees ook: Hoe wordt make-up gemaakt?

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings