Hoe krijg je groene vingers? Tip voor een mooie tuin!

17/08/2023
533
groene vingers

Heb je ooit vol bewondering gekeken naar die mensen die lijken te weten hoe ze een mooi bloemende en schitterende tuin kunnen laten groeien? Ze worden vaak omschreven als mensen met 'groene vingers'. Maar maak je geen zorgen, deze skill is niet enkel voor ervaren tuiniers weggelegd. In dit artikel zullen we je waardevolle tips geven, zodat ook jij weet hoe je groene vingers kan krijgen!

Waar moet je beginnen?

Kies wat je wilt! Ga eens online op onderzoek uit en kijk welke planten nou het beste in jouw tuin zouden passen. Wil jij planten die het hele jaar rond bruikbaar zijn, dan zoek je naar winterharde bloemen en planten! Ben je iemand die erg houdt van veranderingen en constant bezig zijn, kijk dan naar een seizoensgebonden tuin. Wil je helemaal geen tuin, maar zoek je naar wat anders? Denk dan eens aan je dak! Zo krijg je bijvoorbeeld ook groene vingers door zelf Sedum aan te leggen!

Begin gemakkelijk

Ga niet meteen voor de meest ingewikkelde planten die irreguliere voedingsschema’s hebben, dit zorgt alleen maar voor stress en kan je zelfs afschrikken. Wil je een kruidentuintje? Dan is munt of basilicum the way to go voor je eerste groene vingers. Hier lees je over hoe kruiden de gezonde smaakmakers zijn! Qua planten is het wellicht verstandig om te kijken naar vetplanten, mocht je bang zijn dat je iets fout doet. Deze kunnen namelijk wel tegen een stootje. Je moet er wel voor zorgen dat vetplanten in de zon staan, ze zijn een gigantische fan van zonlicht. In de zomer kan je de vetplanten in één keer een goede dosis water geven, om vervolgens de ader bijna helemaal te laten uitdrogen. Daarna begin je weer opnieuw. In de winter hoef je ze eigenlijk maar één keer per maand water te geven.

De basisprincipes

Een goede bodem is essentieel voor een gezonde groene vingers hobby. Bij bodem is het principe ‘goedkoop is duurkoop’ compleet van toepassing. We raden af om iets van een kar bij de supermarkt te pakken en gewoon naar een tuinier zaak te gaan. Zorg ook voor een goede drainage en voeg de benodigde organist meststoffen toe. Leer ook de behoeften van je planten kennen, zoek op precies hoeveel zonlicht en water jouw bloem- of plantkeuze nodig heeft. Te veel water kan net zo slecht zijn voor je voor- of achtertuin als dat te weinig water dat kan zijn.

Snoeien, ook niet onbelangrijk

Soms moet je de planten en bloemen, liggend aan welke je kiest, ook snoeien! Veel mensen vergeten dit namelijk en voor je het weet heb je een niet trimbare plantenbak. Dan heb je geen groene vingers, maar een groene jungle. Daarnaast stimuleert snoeien ook, tot een bepaalde hoogte, groei! Let er ook op dat er geen schadelijk onkruid in de buurt van je planten komt, ook dit kan de gezondheid en de groei van de planten direct raken!

Lees ook:  Waarom intiem zijn met jezelf of je partner je mooier maakt

Last but not least, heb Geduld

Geduld is een hele schone zaak, bijna net zo schoon als je nieuwe tuintje. Rome is ook niet in één dag gebouwd, jouw tuintje is geen uitzondering hier op. Geef jezelf en je bloemen de tijd om te kunnen genieten van jouw groene vingers! En als je dan toch moet wachten, kan je ook even hier lezen hoe je het mooiste huis in de straat krijgt!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Welke schoenen bij welke outfit?

Haar opsteken met vlecht: 6 ideeën

Haar half opsteken: hoe doe je dat? 

Het eeuwenoude schoonheidsritueel: de Marokkaanse hammam

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings