Boekentip: Herstel je hormonen in 10 stappen, voel je beter in 30 dagen

17/04/2019
496

“Hormonen hebben effect op werkelijk alles”, aldus Vivian Reijs in haar boek: "Het gaat dan om het algemene gevoel van lekker in je vel zitten. En ook om de invloed op je huid, je haar, je gemoedstoestand en hoe je slaapt. Toch zoeken veel vrouwen het in eerste instantie niet bij hun hormonen. Ze voelen wel dat er iets niet helemaal goed zit, maar weten niet hoe het komt." Met haar boek wil zij daarin verandering brengen.

Herstel je hormonen in 10 stappen, voel je beter in 30 dagen

Vivian Reijs

Vivian Reijs werkt als orthomoleculair voedingscoach en hormoontherapeut. In haar praktijk helpt zij vrouwen met verschillende hormonale klachten. Met haar platform vivonline.nl helpt ze maandelijks meer dan 200.000 vrouwen aan een gezonde leefstijl.

Bezuinig niet op slaap

Vivian schrijft dat gezonde voeding en voldoende slaap het allerbelangrijkste zijn: "De ene dag uitslapen tot twaalf uur en de andere dag om zes uur opstaan brengt je lichaam in de war." Zij merkt dat slaap vaak het eerste is waar mensen op bezuinigen. Dat is jammer, want het is juist zo nodig: door voldoende slaap blijven hormonen makkelijker in balans. Dit heeft een positief effect op de huid, het haar, de energie, het figuur, het humeur, de vruchtbaarheid en volgens haar zelfs op je seksdrive.

In tien stappen naar een betere balans

Voor haar nieuwe boek ontwikkelde Vivian een tienstappenplan om vrouwen te helpen hun hormonen beter in balans te krijgen. In dit plan is er niet alleen aandacht voor voeding, maar ook voor andere factoren zoals beweging, slaap, stress en omgeving. Het boek bevat naast theorie ook recepten voor ontbijt, lunch en diner, weekmenu’s en een overzicht van voedingssupplementen. Dit praktisch boek geeft inzicht in de hormoonhuishouding en bevat handvatten om het heft in eigen handen te nemen.

Tekst: Lizet van Triet

Check voor meer informatie de site van Vivian Reijs.

Vivian Reijs werkt als orthomoleculair voedingscoach en hormoontherapeut. In haar praktijk helpt zij vrouwen met verschillende hormonale klachten. Met haar platform vivonline.nl helpt ze maandelijks meer dan 200.000 vrouwen aan een gezonde leefstijl.

Meer lezen over hoe je van binnenuit je huid mooier maakt? Dan hebben wij nog wel een tip voor je.

Lees ook:  Wist jij dit over de verzorging van je baby?

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Top 10 beste bodylotion

Op deze manieren blijf jij lekker warm in de herfst en winter

Zo verleng je de houdbaarheid van je make-up

Welke jurkjes zijn een must-have voor in je kast?

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings