De ideale avondroutine om tot rust te komen

28/03/2024
385
boek lezen

Je hebt een drukke werkdag achter de boeg en je wilt gewoon even ultiem ontspannen. Hoe kun je het beste je avond inplannen, zodat je echt tot rust kan komen? Lees deze blog voor de ultieme avondroutine.

Hardlopen

Ga sporten of bewegen

Misschien heb je geen zin om na zo’n lange werk dag te gaan sporten. Toch is het heel goed als je even in beweging komt. Door iets actiefs te doen, kun je je helemaal afschakelen van je werk. Je hoofd kan even helemaal leeg gemaakt worden. Je hoeft niet per se heel intensief te gaan sporten, je kunt ook gewoon even gaan wandelen met je hond. Zeker bij een kantoorbaan waar je weinig beweging krijgt, is het goed om even iets fysieks te gaan doen.

Ga in bad of onder de douche

Water heeft een betoverend effect op je lichaam en geest. Een warm bad of een warme douche kan de spanning uit je spieren halen. Ook kan het je geest losmaken van spanning en stress die je die dag hebt gehad. Je hebt ook speciale olies die je in bad kunt doen die zorgen voor extra ontspanning. Lavendel olie is hier een goede voor. Dus ik zou zeggen: loop naar de badkamer en zet je bad of douche aan.

Huidverzorging

Zorg voor een goede skincare

Stress kan zorgen voor een onzuivere huid. Daarom is het na een drukke, lange werkdag extra goed om je huid te verzorgen. Als je make-up draagt, is het erg belangrijk dat je het voor het slapengaan er af haalt. Doe je dit niet dan heb je meer kans op irritatie van de huid. Je kunt hier micellair water voor gebruiken.

Trek iets aan wat lekker zit

Nadat je gedoucht bent, is het heerlijk om een joggingpakje aan te doen of andere kleren die lekker zitten. Zo ben je helemaal klaar om op de bank te ploffen.

Bereid je voor op de volgende dag

Het is natuurlijk fijn als je je in de ochtend niet hoeft te haasten. Zorg daarom dat je al dingen klaar zet voor je ontbijt in de keuken. Ook kun je alvast lunch maken voor op je werk. Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Abitare roermond heeft een groot aanbod aan keukens. Waarschijnlijk herken je de stress dat je niet weet wat je aan moet doen in de ochtend. Om dat te voorkomen, kun je het beste de kleren al in de avond klaarleggen. Je kunt ook alvast een to-dolijstje maken voor wat de volgende dag allemaal moet gebeuren. Hiermee kan je met een beter gevoel gaan slapen, omdat je precies weet wat de volgende dag allemaal gedaan moet worden.

Lees ook:  Hoe zorg je ervoor dat je er goed uitziet op een beeldscherm?

Opruimen

Ik kan me voorstellen dat dit misschien niet je meest favoriete onderdeel van de dag is, maar opruimen is wel essentieel onderdeel van de avondroutine. Dit voorkomt dat je de dag erna niks kunt vinden en dat je wordt geïrriteerd in de ochtend. Als je even de slaap- en badkamer opruimt, dan ligt alles schoon waar het hoort.

Lees een boek of luister een podcast

Een goede ontspanning voordat je gaat slapen is een boek lezen of een podcast luisteren. Een boek lezen is een goede vervanger voor op je telefoon zitten voor het slapen. Lezen zorgt er voor dat je langzaam vermoeider wordt, waardoor je makkelijker in slaap valt. Als je nog veel op je telefoon scherm gaat kijken voor dat je naar bed gaat, kan dat invloed hebben op de manier hoe je in slaap valt. Zeker als je op je werk ook heel veel op je scherm zit.  Let er wel op dat je niet te fel licht gebruikt tijdens het lezen.

Spreek je dankbaarheid uit

Na een lange werkdag mag je zeker wel eens stil staan bij wat je allemaal hebt bereikt. Voordat je gaat slapen, is namelijk beter om te focussen op wat er nu goed gaat in je leven in plaats van dat je gaat nadenken gaat slapen met een gevoel van frustraties over wat beter kon of wat je nog allemaal te doen hebt. Dit kan leiden tot een groter geluksgevoel bij jezelf.

Het belang van een avondroutine

Een avondroutine helpt je te ontspannen en je dag op te bouwen. Door een routine te herhalen bouw je een automatisme op dat je lichaam weet dat het tijd is om te gaan slapen. Hierdoor zal je makkelijker gaan slapen. Daarnaast zul je ook beter gaan slapen. Door de betere kwaliteit van slaap, zul je vaker een energieboost krijgen. Tenslotte zorgt een goede avondroutine voor een zorgeloze ochtend.

Recent

Maybeline sky high mascara review: een eerlijk advies

Wat doet boksen met je lichaam?

De 10 beste Drunk Elephant bronzing drops dupes

De 10 beste zonnebrand voor acne huid

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings