Tips tegen droge lippen

17/09/2020
1010

De lippen zijn een van de meest gevoelige stukjes huid van het lichaam. De huid is dun en wordt hele dag gebruikt. Immers, we hebben lippen nodig om te praten, te eten, te kussen en te voelen. Deze tere huid bevat geen talg- of zweetklieren en is voor de zorg en bescherming volledig aangewezen op de hulp van buitenaf.

Hoe krijg je droge lippen?

Lang buiten zijn, zoals tijdens lange wandelingen in de frisse lucht of buiten sporten kan een stress-factor zijn voor de lippen. Chloorwater in zwembaden en zout water van de zee en natuurlijk de zon kunnen ook heel vervelend zijn voor de tere lippen. Voor we op vakantie gaan, is het dus verstandig op zoek te gaan naar een goed lippenproduct met een hoge beschermingsfactor of een sunblock. Maar ook in het dagelijkse leven is een beetje extra zorg voor de lippen een goed idee, vooral als je snel last hebt van droge lippen. Een speciale lipbehandeling bij een schoonheidsspecialist zorgt ervoor dat de lippen weer zacht en aangenaam aanvoelen. Zelfs de kleinste wondjes en de hardnekkigste, pijnlijke ontstekingen zullen met wat extra zorg verdwijnen. Een lipbehandeling moet bestaan uit een speciale salonbehandeling en een pakket om thuis aan de gang te gaan. De salonbehandeling kan bestaan uit een lipscrub, een lipmasker of –pakking, massage, een lippencrème en een verzorgende lippenstift.

Goede lipproducten moeten bestaan uit voedende vetten, deze kunnen zowel een minerale, dierlijke als een plantaardige herkomst hebben, maar ook synthetische siliconen kunnen heel waardevol zijn. De lippen hebben verder in vet oplosbare vitaminen nodig, zoals vitamine A, D en E, een goede emulgator en een zonnefilter. Daarnaast hebben de lippen behoefte aan werkstoffen die de vochtigheid van de liphuid weer in balans brengen.

Drogen lipsticks de lippen uit?

Een veel gehoorde klacht is dat bepaalde lipsticks de lippen nog meer uitdrogen. Dat kan het gevolg zijn van de minerale vetten en kleurstoffen in de lipstick die de liphuid afsluiten, waardoor het verlies van vocht juist wordt versterkt en de lippen nog meer uitdrogen. Maar deze problematiek is erg individueel en kan per persoon en per merk verschillen.

Zo voorkom je droge lippen

Masseer de lippen licht, al dan niet met een zachte tandenborstel om de doorbloeding te stimuleren.
• Drink voldoende. De vochtbalans in het hele lichaam is ook van invloed op de gezondheid van de lippen.
• Zorg voor een gezond binnenklimaat.
• Gebruik een goed verzorgingsproduct dat ook beschermt als je lang buiten bent.
• Eet voldoende vitaminerijk. Een chronische ontsteking van de mondhoekjes kan volle-
dig verdwijnen door het nemen van wat extra vitamine B-complex (met name B2).
• Ontstoken lippen en ontstoken tandvlees, met name aften, kunnen verbeteren door
het nemen van meer vitamine C en het drinken van bosbessenthee.
• Lik zo min mogelijk de lippen af, want het speeksel uit de mond zal de lippen nog meer uitdrogen.
• Een koortslip gaat het snelst over als er bij de eerste verschijnselen een druppeltje pepermuntolie op gedaan wordt. Ook lavendel, benzoë of tea tree helpt.
• Broze of droge lippen met losse velletjes en pijnlijke plekjes kunnen erg opknappen als deze regelmatig worden gedept met molkosan. Dit herstelt de natuurlijke huidflora.

Lees hier ook onze blog met tips voor mooiere en vollere lippen.

Lees ook:  Gezonder leven om gezonder ouder te worden

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Rimpels op je bovenlip verminderen met fillers

4 onmisbare kledingitems tijdens de zwangerschap

De 4 must-have items voor elke vrouw!

Acne aanpakken: hoe doe je dat?

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings