Wat is medische huidverbetering?

16/11/2022
851
Medische huidverbetering

Een medische huidverbetering kan alleen gedaan worden door een medisch schoonheidsspecialist. Om een medisch schoonheidsspecialist te worden dien je naast de opleiding tot schoonheidsspecialist ook een opleiding voor dermatologie en een masterclass voor dermatologie voor schoonheidsspecialisten gevolgd te hebben. Hij of zij behandelt (kleine) huidproblemen en geeft daarbij ook een advies die je moet helpen bij verbetering en verzorging van de huid na de behandeling. Vormen van hulp kunnen variëren van eyecon tot laserbehandeling.

Welke vormen van medische huiverbetering zijn er?

Er zijn meerdere huidproblemen waar een medisch schoonheidsspecialist je bij kan helpen. Hieronder benoemen wij de meest voorkomende;

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken worden aangemaakt door pigmentcellen die in een diepe laag van de huid zitten en de huidskleur wordt bepaald door het aantal pigmentkorrels (ofwel melanine) in de huidlagen. Wanneer het proces van de cellen verstoord wordt kunnen er pigmentvlekken ontstaan.

Hoe worden pigmentvlekken behandelt?

Als je een pigmentbehandeling neemt wordt dit vaak gecombineerd met een peeling. Hierbij kun je vaak kiezen tussen zowel medium als diepe peeling of een gehele laserbehandeling. Een laserbehandeling is hierbij heet meest effectief, maar een pigmentvlekkenbehandeling heeft een langere tijd nodig voordat je echte resultaten ziet.

Littekens

We weten allemaal wel wat littekens zijn en een groot deel van ons heeft er vast wel één die ze liever niet hadden. Een medisch schoonheidsspecialist kan jou hierbij helpen.

Hoe worden littekens behandelt?

Littekens worden behandeld met een combinatie van peeling, lasertherapie en het gebruiken van een crème. Als een litteken iets dikker is worden er ook vaker corticosteroïd injecties gebruikt. Als het litteken naar binnen gegroeid is, is een filler de beste optie.

Verbetering van de huidtextuur rondom de ogen

De huid rondom de ogen is erg dun en gevoelig voor veel. Een behandeling voor de huid rondom de ogen is hierdoor ook niet te combineren met een behandeling voor het hele gezicht en zal apart opgepakt moeten worden. Een veel gebruikte methode bij behandeling van de huidtextuur rondom de ogen is eyecon. Eyecon kan helpen bij zowel fijne lijntjes, vochtwallen, donkere kringen en hangende oogleden.

Hoe werkt eyecon?

De gehele kuur met eyecon bestaat uit 6 behandeling waarvan elke week één. Tijdens de behandelingen wisselen de volgende twee behandelingen zich af; Een speciale peeling voor reiniging en microneedling met een dermapen. Eyeconehandelingen worden telkens afgesloten met oogserum, zonnebrandcrème en een vliesmasker. Meer informatie over eyecon vind je via deze link.

Acne

Acne is een veel voorkomend probleem en ook iets waar veel mensen zich voor schamen. Het ontstaat door een teveel aan talg in de huid. Klik op het woord Acne voor meer informatie over de huidaandoening.

Lees ook:  Supertips om je slaap te verbeteren

Hoe wordt acne behandelt?

Om acne tegen te gaan dien je vaker naar een schoonheidsspecialist te gaan. Deze brengt dan een combinatie van crèmes en peeling met salicylzuur aan. Naast de vele afspraken bij de schoonheidsspecialist is het belangrijk om je huid zo goed als mogelijk te blijven reinigen.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Seizoensgebonden make-up look voor je bruiloft

De voordelen van shilajit voor vrouwen

Hoe verminder en verwijder je rimpels, onze tips!

Dikker haar krijgen? Dit is de ultieme gids!

© Beautyweb - 2024
Made with
Web Wings