Haarziekten en haarproblemen

27/06/2020
772
haarproblemen

Alopecia Areata 

Pleksgewijze kaalheid door ontstekingen rondom de haarfollikel, kan een erfelijke aandoening zijn, stress is een grote trigger.

Hirsutisme

Ernstige overbeharing, kan genetisch bepaald zijn of ontstaan door toename van androgene hormonen of bepaalde medicijnen. Kenmerkend zijn de stugge harde haren, op bovenlip, zijkant wangen en kin. Komt vooral voor na de menopauze door afname van oestrogenen of bij PCOS, het Poly Cysteus Ovarium Syndrome. 

Trichotillomanie

Een psychische aandoening, die onder de dwangstoornissen valt, DSM IV classificatie. Er is een grote aandrang om eigen haren uit te trekken, zowel hoofdharen, wenkbrauwen, wimpers als andere lichaamsbeharing. Hierbij is geen overeenkomst met een andere dermatologische huid- en/of haarziekte.

Tractie Alopecia

Door het gedurende lange tijd te strak invlechten van de haren of dreadlocks kunnen ontstekingen rondom de haarfollikels ontstaan met als gevolg haarverlies en kaalheid.

Lichen planopilaris

Een aandoening van de haarzakjes op de hoofdhuid. Dit komt het meest voor bij vrouwen op middelbare leeftijd en leidt tot blijvend haarverlies.

Wat kun je doen bij haarproblemen?

Haaruitval en kaalheid worden door huidartsen en haarklinieken behandeld. Deze zullen allereerst de oorzaak van de haarproblemen onderzoeken voor ze op behandeling overgaan. Neem dus altijd eerst contact op met een medisch specialist. Sommige haarziekten kunnen tijdelijk van aard zijn. In de meeste gevallen herstelt de haargroei zich spontaan na verloop van tijd, hoewel sommige haarziekten chronisch zijn.

Lees ook:  5 elektrische schoonheidsapparaten die onmisbaar zijn in jouw toilettas

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Hoe zorg je voor hygiëne in schoonheidssalon?

Meroda Changing Foundation review

Voorbereid de herfst in

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings