7 tips voor een relaxt bezoek bij de kinderkapper

11/01/2020
641
kinderkapper

Ik koos wel voor een andere kapper omdat mijn vertrouwen in de vorige salon niet heel hoog meer was en direct voelde ik al verschil. De kapper was de rust zelve. Ok, mijn kind huilde wel, maar lang niet zo hard en lang als de vorige keer. En al was dat wel zo, gaf ze aan, dan was dat ook prima. Ze gaf me wat tips om het bezoek relaxter te laten verlopen en deze wil ik graag met je delen. Doe er je voordeel mee! 

  1. Plan je afspraak goed in, in de ochtend of na een slaapje. De meeste kindjes zijn op hun best als ze uitgerust zijn (en hebben gegeten).
  2. Leg van te voren uit wat de kapper gaat doen op een hele enthousiaste manier (alsof hij naar een pretpark gaat). Leg uit dat de kapper een speciale schaar en kam heeft en dat hij misschien zelfs wel water op zijn of haar hoofdje gaat sprayen. Doe alsof dat iets heel tofs is. Zeg vooral niet: het gaat geen pijn doen, want van het woord pijn gaan alle alarmbellen direct rinkelen.
  3. Blijf zelf kalm en vrolijk. Als jij zenuwachtig bent, wordt je kindje dat natuurlijk ook.
  4. Neem een schone trui mee. Veel kindjes weigeren om een kapmantel te dragen en anders zitten ze de rest van de dag met een trui vol haar en dat kriebelt natuurlijk als een malle. 
  5. Leid je kind af met een speeltje of je telefoon. Ook leuk is een zoekboek waar ze naar leuke plaatjes moeten zoeken. Afleiding gegarandeerd.
  6. Laat niet teveel tijd zitten tussen knipbeurten. Hoe langer het haar is hoe meer tijd er besteed moet worden aan het weer in model knippen.
  7. Je moet je nooit opgelaten voelen over het gedrag van je kind. Een knipbeurt kan gewoon heel heftig zijn voor zo’n kleintje. Ze groeien er allemaal overheen, zeker als je bij een leuke stylist terecht komt (en anders net zo lang zoeken tot je een kapper gevonden hebt die het wel begrijpt). 

 

Lees ook:  Vegan Shampoo: Een Duurzame en Dierlievende Keuze

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

Meroda Changing Foundation review

Natuurlijke schoonheid: alles over wimpers

De top 10 beste zilvershampoo voor je haar!

Viral Charlotte Tilbury dupes én reviews

© Beautyweb - 2023
Made with
Web Wings