Zóveel paar schoenen draagt de gemiddelde Nederlander (niet)

31/07/2020
8

Een groot gedeelte van alle gekochte schoenen blijft echter in de kast staan. Dit en meer blijkt uit onderzoek van online stijlgids Dresscode.nl, dat ruim 5.400 Nederlanders ondervroeg naar hun koopgedrag.

Vrouwen hebben grotere collectie

Bijna de helft van de Nederlanders (48%) heeft meer dan tien paar schoenen in de kast staan. De grootte van de schoenenverzameling is echter sterk afhankelijk van het geslacht. Zo zegt 58% van de vrouwen meer dan tien paar te hebben, tegenover ‘slechts’ 28% van de mannen. Een kleinere collectie komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. 38% Van de mannen heeft minder dan vijf paar in de kast liggen, tegenover 15% van de vrouwen.

Vijf paar ongebruikt in de kast

Niet al het schoeisel worden daadwerkelijk op regelmatige basis gedragen. 42% Van de vrouwen geeft aan minimaal vijf paar ongebruikt in de kast te hebben staan. Onder mannen is dit percentage met 23%, een stuk lager. De meeste mannen laten maximaal twee paar schoenen ongebruikt (56%). Wanneer de onderzoeksresultaten worden doorgerekend naar de gehele bevolking, betekent dit dat Nederland minstens vier miljoen ongebruikte schoenen telt.

Comfort is doorslaggevend

Het gebrek aan comfort blijkt de voornaamste reden om schoenen te laten verstoffen. In totaal zegt 61% van de vrouwen en 44% van de mannen dat de ongebruikte stappers simpelweg niet lekker zitten, bijvoorbeeld doordat de verkeerde maat is gekocht. Ook zijn deze ‘verstoten schoenen’ in veel gevallen lastig te combineren met een outfit. Dit is bij 26% van de mannen en 22% van de vrouwen het geval.

Lees ook:  Verfrissend voetenbad

Voor meer informatie over het onderzoek kijk hier.

Zelf (ook) gevoelig voor miskopen op het gebied van schoenen? Heel herkenbaar! Maar met deze zes tips ga je zelf minder snel de fout in.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings