Zelf maken: verzorgende en stimulerende rozemarijnscrub

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Prettiger wakker worden met een heerlijke zachte huid en warme voeten? Daar zorg je voor met de rozemarijnscrub. De scrub werkt aardend en stimulerend en is makkelijk thuis te maken en te gebruiken.

Je kunt deze rozemarijnscrub voor je voeten gebruiken, maar ook voor de rest van je lichaam. Gebruik de scrub ’s morgens tijdens het doucheritueel, om echt helemaal wakker te worden. Dit is goed voor lichaam en geest. Gebruik de scrub ’s avonds met een paar druppels extra rustgevende oliën zoals lavendel, ylang-ylang, roos, jasmijn, mandarijn of vanille. 

Na het scrubben lekker smeren

Na de scrub kan een massageolie of huidolie gebruikt worden voor een optimaal effect. Gebruik de rozemarijnolie niet als je een slechte slaper bent, het kan namelijk stimulerend werken. Uit onderzoek is daarentegen wel gebleken dat als je de geur van rozemarijn als lekker ervaart, je er juist wel weer goed van kan slapen. Het is ook lekker om de zoutscrub aan te brengen en daarna de voeten in een warm voetbad te plaatsen. 

Scrub met verse rozemarijn

Dit keer is de basis zoutscrub van Keltisch zeezout met verse rozemarijn gemaakt. Doe verse rozemarijnblaadjes met zout in de blender en maal ze samen fijn. Gebruik bij deze basis een massageolie naar keuze.

Recepten

Basis zoutscrub: 1 deel gemalen Keltisch zeezout + 1 tot 2 delen massageolie/huidolie

Massage-/huidolie stimulerend: 50 ml. amandelolie of jojoba-olie + 10 druppels rozemarijn + 5 druppels citroen

Massage-/huidolie verwarmend: 50 ml. amandelolie of jojoba-olie + 5 druppels rozemarijn + 5 druppels zwarte peper + 2 druppels kaneelschors

Tekst: Ellen Wagenaar, Stichting Wellness

Ellen heeft ook een recept voor een heerlijk verwarmend voetenbad met rozemarijnolie, dat vind je hier.