Wat doet de pedicure eigenlijk?

15/03/2019
6

Aangezien voetproblemen mij dus niet vreemd zijn (ik hoef andermans douche maar te zien of ik heb al een schimmel te pakken), ga ik regelmatig naar de pedicure. Eerst was dat naar een cosmetisch pedicure, zij maakte mijn voetjes op uitermate hygiënische wijze weer mooi en na afloop werd ik altijd verwend met een heerlijke voetmassage. Tegenwoordig ga ik ook naar een medisch pedicure. Iets minder verwennerij (helaas!), maar wel meer probleemoplossend. Niet zo gek dat ze op een andere (en strengere) manier werkt, want zij heeft er nog een hele opleiding bij gedaan.

Maar wat doet een pedicure nou eigenlijk? Een pedicure is er voor de meeste mensen vooral om voetproblemen te voorkomen (met advies over hoe je je nagels het beste knipt en advies over schoenen die goed, dan wel beter zijn voor je voeten). Verder behandelt hij of zij eenvoudige en onschuldige huidaandoeningen waar geen huisarts voor nodig is. Je kunt daarbij denken aan het verwijderen van overtollig eelt (en dus echt alleen het overtollige deel want een beetje heb je soms wel nodig), aan het verwijderen van likdoorns, en het behandelen van ingroeiende of ingegroeide teennagels. Daarnaast kun je er terecht voor de behandeling van schimmelnagels (in de volksmond ook wel kalknagels genoemd). En soms krijg je er advies dat je totaal niet verwacht.

Lees ook:  Nail art voor voeten

Een pijnlijke likdoorn

Zo adviseerde mijn pedicure mij - nadat ik voor de zoveelste keer was teruggekomen vanwege een pijnlijke (en zeer hardnekkige) likdoorn - om eens te denken aan Mensendieckpraktijk. Ze had het vermoeden dat ik niet meer helemaal goed liep na een heftige val een tijd daarvoor. En wat denk je? Ze had groot gelijk, ik heb een tijd Mensendiecktherapie gevolgd en die likdoorn is gelukkig nooit meer teruggekomen.

Ga naar de pedicure!

En ja, over het beter verzorgen van je voeten gesproken, ik blijf erop hameren, ga naar de pedicure! (te vinden via: www.provoet.nl). Maar in de tussentijd kun je zelf (thuis) ook een hoop doen. Mijn pedicure drukte mij op het hart om vooral de huid van mijn voeten goed te blijven verzorgen. Haar devies: ‘door het goed verzorgen van de huid van je voeten, houd je deze soepel, dit kan een hoop voetproblemen voorkomen!’ Okay, we knopen het in onze oren Esther (want zo heet ze).

Meer lezen over wat de pedicure voor jou kan betekenen? Kijk dan hier

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings