Versierde teennagels, zomerse styling voor je voeten

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Festivals, road trips, picknicks, lekker zwemmen, wat hebben we al zin in de zomer! De sandaaltjes en slippers komen tevoorschijn en vanaf nu staan ook je voeten weer in de schijnwerpers. Hoe leuk is het dan om vrolijk versierde teennagels te kunnen tonen?

Hoe je die vrolijk versierde teennagels zelf maakt nu de nagelstudio en pedicure gesloten zijn? Dat tonen we je hierbij stap voor stap.

Voorbereiding

Begin met de voorbereiding van je teennagels. Ontvet de nagelplaat (bijvoorbeeld met nagellakremover). Duw de nagelriem terug en verwijder eventuele losse velletjes (1). 

1.

Breng een basecoat op de nagel aan (2). 

2.

Lak de nagels

Lak de nagel in een frisse groene kleur (3) en lak op de nagel drie witte vlakken (4). 

3.
4.

Breng in de witte vlakken met een dun penseel roze strepen aan (5) en vervolgens met een dun penseel blauwe strepen (6). 

5.
6.

Breng om de witte vlakken met een dun penseel paarse strepen aan (7) en maak het design nog aantrekkelijker met strass (8). Bij dit design is gekozen voor blauwe strass rondom de figuren (9).  Heb je geen strass? Dan kun je ook met nagellak kleine rondjes plaatsen rondom de figuren. Daarvoor kun je de achterkant van een satéprikker gebruiken.

7.
8.
9.

Werk de nagel af met een topcoat (10).

Het eindresultaat....

Versierde teennagels, tip:

Deze kleurcombinatie is willekeurig, werk vooral met kleuren waarvan jij weet dat ze mooi staan bij je huid. Voor nagellakkleuren geldt vaak hetzelfde als kledingkleuren. Als bijvoorbeeld een oud roze truitje je niet flatteert, zal oud roze nagellak vaak ook niet staan. Draag je graag fuchsia? Grote kans dat fuchsia nagellak jouw voeten ook zal flatteren.

Versierde teennagels, tip 2

Laat je voeten extra stralen door de nagelriemen goed te verzorgen met een nagelriemolie en de (droge) huid van je voeten regelmatig in te smeren of door een voedend voetenbad te nemen.

Versierde teennagels, tip 3

Werk je met rode nagellak? Dan kan de lak soms in je nagelriemen trekken als je deze wilt verwijderen. Daarvoor hebben we een fijne tip om dit te voorkomen.

Technisch advies, uitvoering en tekst: Natascha Droste, bewerking tekst voor BeautyWeb: Jacha Rootlieb, model: Karlijn Brouwers, locatie: Nagelstudio Desiree, fotografie: Hans de Vries @Getinthepicture