Tips bij ingegroeide en ingroeiende teennagels

07/06/2019
109

Sowieso is ons eerste advies bij een ingegroeide of ingroeiende teennagel om langs de (medisch) pedicure of podotherapeut te gaan. Hij of zij kan je op laagdrempelige wijze advies geven over bijvoorbeeld schoeisel; zo kan het al enorm schelen om je voeten eens op te laten meten, want wie weet draag je wel de verkeerde maat schoenen.

Ingegroeide teennagel voorkomen: knip niet te kort

Eigenlijk hadden we deze tip natuurlijk als eerste moeten geven, maar knip de nagels van je voeten niet te kort en niet te rond. Misschien heb je dit al eerder gehoord, maar de reden hiervoor is dat de zijkanten van je nagels als het ware de leidraad en de fundering vormen voor je nagel en de groei van je nagel. Ook kan je nagelwal sneller ontstoken raken als je nagels te kort zijn. Sowieso is het prettiger om je nagels te knippen als je uit bad of onder de douche vandaan komt, dan zijn je nagels wat zachter. Vergeet ook niet dat je nagels je tenen beschermen tegen stoten, alleen al daarom is het prettig om je nagels niet te kort te knippen.

Nagelbeugel

Daarnaast is het mogelijk om bij de pedicure een nagelbeugel te laten plaatsen. Dit klinkt enger dan het is, een nagelbeugel wordt op of om je nagel geplaatst om de nagel weer op een gezonde manier te laten groeien, dus niet in het nagelbed zoals bij een ingroeiende teennagel het geval is.

Lees ook:  Lief zijn voor jezelf….

Ingegroeide nagel

Copoline

Ook kan door de pedicure een stukje copoline (speciaal stukje gaasstof) worden geplaatst tussen de nagel en de nagelwal om ingroeien te voorkomen.

 

Tot slot dit: heb je een ingegroeide of ingroeiende nagel en ben je diabetespatiënt? Neem dan sowieso contact op met je huisarts of een medisch pedicure.

En eh...schaam je vooral niet voor je voeten, nee echt, kijk eens goed om je heen met dit lekkere weer, we heeft er nou perfecte voeten? En de pedicure? Die ziet niet anders!

Meer lezen over gezonde voeten en voetverzorging?
We schreven al eerder over het werk van de pedicure, over teennagels en het verschil tussen een ‘gewone’ en medisch pedicure. En over het kopen van schoenen, en vooral het voorkomen van miskopen hebben we ook nog wel een en ander te melden.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings