Schaam jij je voor je voeten?

05/03/2020
11

Schaam jij je voor je voeten? Hoeft niet, maar je bent niet de enige. Onderzoek toont aan dat maar liefst de helft van de mensen zich schaamt voor zijn of haar voeten…

Voetklachten

Hoge hakken, te smalle teenruimte en een verkeerde schoenmaat veroorzaken een scala aan voetklachten en kunnen na verloop van tijd de voeten zelfs misvormen. Druk op de voet, of dit nu aan de boven- onder- of zijkant is, is uit den boze. En omdat de ene voet niet de andere is, vragen verschillende voeten om verschillende schoenen. 

10 tips voor je voetjes

Met het voorjaar op komst en daarmee het dragen van open schoenen, hebben we een paar tips voor je op een rijtje gezet waarmee je je de voeten gezond(er) en mooier houdt. Een deel zal niet nieuw zijn, maar we gaan daarbij maar even uit van de kracht van herhaling.

  1. Koop schoenen altijd later op de dag, als je voeten wat meer opgezwollen zijn.
  2. Koop schoenen vooral omdat ze goed zitten en lekker lopen en niet alleen omdat ze in de mode zijn. Sommige schoenen zijn een lust voor het oog, maar zoveel mensen, zoveel voeten en zoveel schoenen. Soms is de mode smal en puntig, heel jammer als je zelf brede voeten hebt. Maar een troost: mode is tijdelijk, wat het ene jaar in is, is het jaar erop al weer ouderwets. Koop daarom vooral schoenen die echt lekker zitten. Loop in de winkel een tijdje rond op de nieuwe schoenen. Zitten ze niet perfect? Koop ze dan niet (het klinkt zo simpel en dat is het ook).
  3. Heb je last van een 'grote voeten'-complex? Met donker gekleurde schoenen lijken je voeten kleiner.
  4. Koop alleen schoenen met voldoende teenruimte. Als de tenen tegen elkaar worden gedrukt, ontstaan klachten aan je nagels, de huid en de teen(wortel)beentjes (denk: likdoorns en blauwe, pijnlijke nagels, auw!)
  5. Sterke eeltvorming op de hielen wordt veroorzaakt door te grote schoenen. Probeer te nauwe teenruimte niet te compenseren door een grotere lengte- of breedtemaat te nemen.Schaamte voor voeten
  6. Schoenen moeten stabiel zijn, de voeten steunen en de juiste welvingen hebben. Schoenen met hoge hakken mogen alleen maar buigen bij de tenen en nooit kunnen verdraaien.
  7. Zware eeltvorming en een gesprongen huid kunnen verband houden met het winterweer of met de leeftijd. Gebruik een goede vochtinbrengende crème (dit is beter dan een lotion), die salicyl- of melkzuur bevat. 's Winters zijn de voeten droger. De dode huidcellen worden verwijderd door de zuren in deze speciale crème en de vochtinbreng voorkomt het springen van de huid. Geen idee welke je moet aanschaffen? Je pedicure weet raad!voetverzorging
  8. Reinig je teennagels niet te agressief. Op voeten zijn altijd schimmelsporen aanwezig die zich in wondjes kunnen nestelen. Verwijder vuil onder de nagels daarom voorzichtig.
  9. Heb je een keer een 'slechte voetendag', week je voeten dan 20 minuten in lekker warm water met voetbadzout. Masseer ze vervolgens met massageolie, waarin een paar druppels pepermuntolie zitten, om inwendige afvalstoffen af te drijven (let op: heb je diabetes, neem dan niet zomaar een voetenbad maar overleg dit eerst met je huisarts of pedicure).
  10. Er is niets mis mee om jezelf te verwennen met een (regelmatig) bezoek aan de pedicure. Hij of zij kan ook tijdig eventuele problemen signaleren en deze op tijd voor je oplossen. Geen voetproblemen? Ook dan kan een bezoek aan de pedicure heel fijn zijn, al is het alleen al omdat je een keertje niet zelf je nagels hoeft te knippen, maar ook omdat je nagelriemen worden schoongemaakt, eelt wordt verwijderd en je voeten lekker worden ingesmeerd met een fijne voetcrème. Vaak zien je voeten er na een bezoek aan de pedicure jaren jonger uit!

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings