Kalknagel, hoe te behandelen

13/04/2022
66

In Nederland heeft wel een kwart van de bevolking last van kalknagels. Het komt steeds vaker voor en het is vervelende schimmel. Kalknagel is zeer besmettelijk en is dus snel te verspreiden. Het kan best zijn dat je een beginnende kalknagel hebt maar het nog niet helemaal door hebt. Je kunt een kalknagel herkennen aan de kleur, verdikking en soms ook aan de pijn. Je kunt kalknagel verhelpen op verschillende manieren. In deze blog lees je meer over wat een kalknagel nou eigenlijk inhoudt, de symptomen en oorzaak ervan, en hoe je de kalknagels behandeld.

kalknagels behandelen met soda

Wat is kalknagel?

Een kalknagel is een verdikte, brokkelige en verkleurde nagel die aanraking is gekomen met een schimmel. De oorzaak kan ook iets anders zijn, zoals een vochtige huid, slechte hygiëne, een huidziekte of beschadigde huid. Je kunt de kalknagel herkennen aan verschillende symptomen. Zoals een verdikking, vervorming, afbrokkeling en verkleuring. In sommige gevallen kan de nagel ook best wel pijn doen en zelf volledig loslaten. Een kalknagel is absoluut geen pretje en daarom is het slim om er snel bij te zijn met de behandeling ervan.

 

Kalknagels behandelen met soda

Je kunt kalknagels behandelen met soda, dit zal dan ook waarschijnlijk een van de beste behandelingen zijn. Je zult niet meteen resultaat zien bij het behandelen met soda, maar na een paar keer herhalen zul je zeker verbetering merken. Hou dan ook vol tot dat de kalknagel helemaal weg is.

Lees ook:  Zelf maken: verzorgende en stimulerende rozemarijnscrub

 

Kalknagels behandelen met Tea Tree olie

In Tea Tree olie zitten veel ontsmettende ingrediënten en dat is alles wat je kalknagel nodig heeft. Een kalknagel is een geïnfecteerde nagel waarbij teatree olie dus heel goed van pas komt. Door de schimmeldodende werking van teatree olie kan dit een goede oplossing zijn voor kalknagels. Ook dit moet je in herhaling gebruiken en afwachten op verbetering.

kalknagels behandelen met soda

Kalknagels behandelen met laseren

Als je de kalknagel nou écht niet zelf weg krijgt met de twee middeltjes die hierboven genoemd zijn geworden, dan kun je nog laseren proberen. Een kalknagel kan gelaserd worden zodat hij snel afbreekt. De laser genereert warmte onder de nagel in dringt de schimmel binnen. Door de warmte wordt de schimmel vernietigd en wordt de nagel gestimuleerd om weer gezond te gaan groeien.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

De beste beautytips voor je dagelijks leven

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings