Goede voornemens voor je voeten? Happy new Feet!

10/01/2020
2

Droeg jij afgelopen voorjaar en zomer geen open schoenen of slippers? Schaam jij je voor je voeten omdat je bijvoorbeeld last hebt van kloven, overmatig zweten of schimmelnagels (in de volksmond ook wel kalknagels genoemd)? Jammer natuurlijk en helemaal niet nodig. Maar ja, dat kunnen wij wel zeggen, we snappen ook wel dat je voor bepaalde voetklachten wat gêne voelt. 

Je bent op tijd

Dit is het moment voor actie, want als je nu begint, ben je d’r mooi op tijd bij voor komend voorjaar. Wat je uitdaging ook is op voetgebied, voor de meeste problemen is er wel een oplossing, er zijn in ieder geval genoeg pedicures die graag met je meedenken. We zetten hierbij vast een paar hardnekkig voetproblemen op een rij voor je. 

Zweetvoeten

Een heel vervelend en ook veelvoorkomend probleem. We publiceerden hier al eerder een uitgebreid artikel over van de hand van J.L. Klatte, dermatologie Amsterdam UMC en Huid Medisch Centrum. Zij benoemde verschillende oplossingen, variërend van lokale, verstoppende aluminiumpreparaten tot het specifiek doorsnijden van bepaalde zenuwen waardoor de zweetproductie op de handen of voeten stopt. Je vindt het artikel hier.

Schimmel(nagels)

Waar de meeste voetschimmels prima zijn op te lossen door het gebruik van een crème die je gewoon bij de apotheek of drogisterij kunt kopen, is voor de behandeling van  schimmelnagels een langere adem nodig. De huisarts kan je voor deze vervelende kwaal medicatie voorschrijven in de vorm van tabletten die een flinke impact op je lijf kunnen hebben. Mocht je dat te heftig vinden, dan zijn er pedicures die met PACT werken, een speciale lichttherapie. Ook dan ben je niet snel van je klachten af, onder andere omdat je teennagels niet zo snel uitgroeien. Medisch pedicure Esther in Amsterdam heeft er op haar site een duidelijk artikel over geschreven, je leest het hier.mooie voeten

Lees ook:  Versierde teennagels, zomerse styling voor je voeten

Kloven of veel eelt

Eeltkloven kunnen enorm pijnlijk zijn, vooral als ze barsten. Deze pijnlijke klacht gaat helaas niet vanzelf over, al kun je het wat verzachten door af en toe een voedend voetenbad te nemen en de kloven goed in te smeren met een klovenzalf. Maar ook dan is het niet gegarandeerd dat je het zelf kunt oplossen. Ga er eens mee naar de (medisch) pedicure, hij of zij verkoopt vaak voetcrèmes die net even beter zijn toegespitst op jouw specifieke huidprobleem dan de producten die je vindt bij de drogist om de hoek.

Overmatige eeltvorming kan wijzen op een onderliggend voetprobleem, bijvoorbeeld een onjuiste stand van je voet. Het kan ook worden veroorzaakt door te kleine of te smalle schoenen. Alle reden dus om er niet mee door te blijven lopen. Ook hier adviseren we om eens een afspraak te maken met een (medisch) pedicure om naar je eeltpatroon te laten kijken. Misschien sowieso wel een goed advies, want heb je een goede pedicure gevonden, dan is een behandeling niet alleen heel nuttig, maar ook heel fijn omdat je de praktijk vaak verlaat met voeten die er weer ‘als nieuw’ uitzien!

Wat je voetprobleem ook is, de oplossing begint vaak bij een bezoek aan de (medisch) pedicure. Hij of zij heeft veel kennis over jouw voeten in huis en kan je zelf behandelen en/of voorzien van het juiste advies.

Ontdek alle beauty tips en trends

Recent

4x tips om er binnen een handomdraai verzorgd uit te zien

Wat te doen tegen zonneallergie?

Een gezonde tong is een gezonde mond

Meer tevreden zijn met je eigen lichaam

© Beautyweb - 2022
Made with
Web Wings